HBO Nordicin uutuussarja lopetettiin ensimmäisen kauden jälkeen – Tällaista jatkoa tarinalle suunniteltiin

21.11.2019 10:16 | Muropaketin toimitus

DC:n Swamp Thing -sarja sai sähläyksen takia kirvestä kalloon heti kun ensimmäinen jakso oli esitetty.

Yhdysvaltalaisen DC Universe -suoratoistopalvelun Swamp Thing -alkuperäissarja jäi kunnon sähläyksen takia vain yhteen kauteen. Lopetuspäätös oli kunnon sekasotku, mutta suurin syy siihen oli simppelisti raha.

DC Universen piti saada Pohjois-Carolinan osavaltiolta kunnon verovähennykset, mutta ilmeisesti inhimillisen virheen perusteella summa jäi huomattavasti odotettua pienemmäksi. DC Universe ei ole myöskään Yhdysvalloissa mikään kovin suosittu suoratoistopalvelu, joten sarjasta innostui lähinnä pieni, mutta sitäkin intohimoisempi fanijoukko.

Nyt käsikirjoittaja-ohjaaja Gary Dauberman kertoo Comicbookmovie.comin haastattelussa mitä kakkoskaudella olisi ollut luvassa. Jaksot olisit olleet vielä sekopäisempiä kuin ensimmäisen kauden, ja jatkuvan juonen lisäksi mukana olisi ollut ns. monster of the week -jaksoja.

– Sydämeni särkyi kun kuulin lopetuspäätöksestä. Mark Verheiden teki suurimman työn sarjan parissa, josta tuli hyvä koska pidimme niin paljon lähdemateriaalista, varsinkin Alan Mooren klassikkosarjakuvista. Suunnilleen kaikki kakkoskaudelle suunnitellut jutut löytyvät sarjiksista, Dauberman sanoo.

– Ykköskausi oli kuin elokuva, jonka tarina vain kerrottiin kymmenen jakson aikana. Se esittelee hahmot ja idean ihmisille jotka eivät ole lukeneet sarjakuvia. Kakkoskaudella luvassa olisi ollut vielä sairaampaa kauhua, joka olisi ollut ällöttävää jopa genren faneille. Niitä stooreja löytyy lähdemateriaalista vaikka kuinka paljon, hän jatkaa.

Muropaketin arviossa Swamp Thing keräsi kehut ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Elävästä kasvista kertovan sarjakuvan muokkaamisen toimivaksi tv-sarjaksi voisi kuvitella olevan melko mahdoton operaatio, mutta sarjan luojat Mark Verheiden (Battlestar Galactica) ja Gary Dauberman (It) onnistuvat siinä jopa yllättävän hyvin. Swamp Thing on kaikkea muuta kuin perinteinen supersankari, ja tekijät ovat päättäneet tehdä tv-versiosta puhdasta kauhua, joka on oikea ratkaisu. Sarja on parhaimmillaan rehellistä body horroria, vähän kuin sekoitus The Thing -elokuvaa ja David Cronenbergin kauhuklassikoita. Jo ensimmäisessä jaksossa nähdään niin häiriintynyt kohtaus, että se voi olla liikaa muille kuin kauhufaneille.”

Koko arvio löytyy täältä: HBO Nordicin esittämä Swamp Thing on rehellistä kauhua ja yksi parhaista DC-sarjoista

Swamp Thingin ainoa kausi on katsottavissa HBO Nordicissa.

Muropaketin uusimmat