Historian kuuluisin Star Wars -moka johtui ripulista

29.05.2017 07:42 | Muropaketin toimitus

40 vuotta sitten ensi-iltansa saanut Star Wars: Episode IV – A New Hope muistetaan monesta asiasta: valomiekoista, avaruusaluksista, jännittävistä roboteista, vieraista planeetoista – ja onnettomasta stormtrooperista, joka löi päänsä liukuoveen.

Luke Skywalkerin ja prinsessa Leian paetessa Imperiumin joukkoja, yksi stormtrooper-sotilaista kolautti päänsä avaruusaluksen oveen. Alta löytyvä kohtaus lienee Star Warsin historian kuuluisin moka – ei aloiteta nyt keskustelua Jar Jar Binksistä tai Jake Lloydista, kiitos.

Epäonnista stormtrooperia esitti Laurie Goode, joka on paljastanut The Hollywood Reporterille, miksi ja miten hän oikein kolhi päätänsä A New Hopen kuvauksissa.

Kaiken takana oli harvinaisen äkäinen vatsatauti.

”Kuvausten toisena päivänä vatsani meni pahasti sekaisin. Aamupäivä oli vasta puolessa, kun olin jo käynyt kolme tai neljä kertaa vessassa. Puettuani asuni takaisin päälleni ja palattuani kuvauspaikalle, tunsin että taas olisi asiaa miestenhuoneeseen, mutta jouduin kameran eteen. Neljännen oton aikana tunsin vatsani rupluttavan ja pam, löin pääni! […] Kun kukaan ei huutanut poikki, ajattelin etten ollut mukana kuvassa”, Goode muisteli.

Vatsavaivaisen näyttelijän mukaan hän oli todella järkyttynyt huomatessaan, että Star Warsin ohjannut George Lucas päätti jättää kohtauksen elokuvaan.

Star Wars
Kaikki jutut aiheesta