Jo yli 100 000 suomalaista on nauttinut kankkusesta elokuvateatterissa

07.09.2009 12:30 Muropaketin toimitus

kankkunenKesän komediahitiksi Suomessakin ponnahtanut Kauhea kankkunen on kerännyt elokuvateattereihin 11 viikon aikana kaikkiaan 101 519 katsojaa.

Ohjaaja Todd Phillipsin (Old School, Starsky& Hutch) riehakas komedia pahasti poskelleen menevistä polttareista on ollut jättimenestys ympäri maailman. Pelkästään Pohjois-Amerikassa Kauhea kankkunen on kerännyt huimat 270 miljoonan dollarin lipputulot, mikä on aivan poikkeuksellisen kova tulos ”R-Rated” leimalla (Suomessa K15) varustetulle komediaelokuvalle.

Kankkuskomedian menestys pohjaa universaaliin tarinaan, klassisista lähtökohdista: Neljä kaverusta suuntaa Las Vegasiin viettämään elämänsä polttareita. Suunnitelmissa on legendaarinen biletysilta, joka ei unohdu koskaan. Mutta aamulla herätys on karu – kohmeloistet jäbät eivät muista illasta pätkääkään. Moukari jyskyttää päässä, hotellin luksussviitti on pantu remonttiin, ja sulhanen on kadonnut.

Kauhean kankkusen pääosissa nähdään Bradley Cooper, Ed Helms, ZachGalifianakis, Justin Bartha sekä Heather Graham, ja Mike Tyson tekee elokuvassa iskevän roolin omana itsenään. Elokuvan kekseliäästi etenevästä käsikirjoituksesta vastaavat JonLucas ja Scott Moore.