Uusimmat

Joaquin Phoenix esittää nyt Jokeria, mutta 20 vuotta sitten hänestä haluttiin yön ritari Darren Aronofskyn tekemättä jääneeseen Batman-elokuvaan

Ensimmäinen Joker-elokuva oli miljardin dollarin hitti © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. TM & © DC Comics.

03.10.2019 17:00 Muropaketin toimitus

Ennen kuin Christopher Nolan teki Yön ritari -trilogiansa, Darren Aronofsky suunnitteli omaa, aikuisille suunnattua Batman-elokuvaansa.

Vuosia ennen Christopher Nolanin Batman-trilogiaa omaa aikuisille suunnattua ja synkkää Yön ritari -elokuvaansa suunnitteli Darren Aronofsky. Warner Bros lähestyi Aronofskyä vuonna 1999 ajatuksella tehdä elokuvaversio Frank Millerin sarjakuvasta Batman: Year One. Projekti päätyi tuolloin kuitenkin hyllylle.

Nykyisin synkät ja rosoiset, aikuisille suunnatut sarjakuvaelokuvat ovat valtavirtaa. Yahoon haastattelema Aronofsky arveekin olleensa aikaansa edellä:

“Minusta tuntuu, että olimme ideamme kanssa aikaamme edellä. Sarjakuvissa on ollut tilaa kaikenlaisille tarinoille, mutta Hollywood taisi tuolloin elää vielä sarjakuvien kulta-aikaa ja siellä tehtiin klassikoita klassisella tavalla.”

Aronofsky myös paljastaa, että tällä viikolla valkokankailla Jokerina nähtävä Joaquin Phoenix oli hänen ykköstoiveensa Batmaniksi.