Kohua herättänyt Kiimaiset poliisit -kulttisarja nyt katsottavissa Yle Areenassa

14.09.2017 09:38 | Muropaketin toimitus

Jouko Turkan poliisisarjasta nousi kohu.

Yle Areenassa on nyt tarjolla todelliseen kulttimaineeseen noussut Jouko Turkan Kiimaiset poliisit -sarja. Turkan omaleimainen viisiosainen poliisisarja oli vuonna 1993 jotain ennen näkemätöntä tv:n puolella ja sai todella ristiriitaisen vastaanoton. Jos sarja ei ole tuttu, niin kannattaa vilkaista ainakin ensimmäinen jakso, josta todellakin tulee selväksi miten radikaalia kamaa tämä oli 25 vuotta sitten.

Sarjan kuvauksessa sen kerrottiin olevan ”kotimainen poliisisarja rangaistukseksi Suomen kansalle vierasmaalaisten poliisisarjojen palvonnasta.”. Televisiosarjasta nousi kova kohu ja jopa eduskunnassa pelättiin, että se pilaa Suomen ja poliisikunnan maineen, joka tietysti tänä päivänä herättää lähinnä hilpeyttä.

Poliisisarjan päähenkilöinä ovat kolme poliisia Marita (Merja Larivaara) ja Hessu Sutinen (Kai Lehtinen) sekä Maritan rakkauden kohde Oiva (Taisto Reimaluoto). Vuonna 1993 valmistunutta sarjaa ei ole koskaan uusittu televisiossa ja se on noussut netissä kulttiklassikoksi, jota on toivottu usein uusintaan.

Kiimaiset poliisit löytyy kokonaisuudessaan Yle Areenasta ja sarja on katsottavissa 12 kuukauden ajan.