Kummeli-elokuva jäi melkein tekemättä viinan takia – Heikki Silvennoinen: ”Olin tuurijuoppo”

16.04.2016 09:08 | Muropaketin toimitus

Yle TV2 esittää lauantai-illan elokuvana kanavalla kello 20.20 alkavan Kummeli Storiesin.

”Kummeli Stories on naurupakkaus, jossa pilaillaan ase kädessä Suomen maineen puolesta. Osansa herjoista saavat suomalaisten rallihulluus, ylikuumentunut jääkiekkointoilu, hevirokkarit ja tietysti liikkuva poliisi. Äläkä unohda, että Mauno Ahosella on painavaa sanottavaa…”

Näin kuvaillaan ensimmäisen Kummelit-elokuvan virallinen kuvaus.

Matti Grönbergin vuonna 1995 ohjaamaa komediaa tähdittävät tutut nimet: Heikki Hela, Timo Kahilainen, Heikki Silvennoinen, Mari Turunen ja Heikki Vihinen.

Viime syksynä ilmestyneessä Kummelit-historiikissa Erittäin hyvin sanottu Heikki Silvennoinen paljasti Kummeli Storiesin tekemisen olleen aluksi melkoinen haaste hänen ja alkoholin läheisen suhteen takia.

”Olin tuurijuoppo. Välillä oli pitkiä kausia, etten juonut lainkaan. Sitten välillä vedin useamman päivän putkia. Kankkuset alkoivat olla aika hankalia sekä fyysisesti että psyykkisesti. Viina sai mut arvaamattomaksi”, Silvennoinen kertasi. Muut Kummeli-miehet suhtautuivat kollegaansa varauksella ja tiukasti aikataulutetun elokuvan tekeminen arvelutti.

Lopulta juomiskierre johti haimatulehdukseen. Sen myötä Heikki Silvennoinen päätti pistää lopullisesti korkin kiinni ja elokuvan tekeminen päästiin aloittamaan suunnitellussa aikataulussa.

”Muistan, kuinka seisoin sairaalan pihalla ja päätin, että mitä tahansa elämä toisi, viina ei siihen enää kuuluisi. Tiesin, ettei ryyppy hirttäisi kiinni, vaikka vähän maistaisin. Pari kuukauttakin saattaisi mennä ok:sti, mutta lopulta nurkan takana odottaisi se helvetin kooma, jossa vetäisin jallua ja kossua. Koska halusin selvitä elämästä ehjin nahoin, vaihtoehto oli tämä. Korkki on ollut kiinni nyt 20 vuotta ja olen siitä valinnasta onnellinen”.

Televisioyleisö ei koskaan Silvennoisen raitistumista huomannut, sillä Kummeli-roolinsa näyttelijä-muusikko veti aina selvinpäin.