Uusimmat

Luc Besson selitti, miksi piti The Fifth Elementin jälkeen 20 vuoden tauon avaruusscifistä

03.04.2017 12:20 Muropaketin toimitus

The Fifth Elementin ohjaaja Luc Bessonilta ilmestyy uusi avaruusscifielokuva Valerian ensi kesänä. Reddit-palvelun haastattelussa ranskalaisohjaaja selitti, miksi elokuvien välissä ehti kulua 20 vuotta.

Valerian and the City of a Thousand Planets on Pierre Christinin ja Jean Claude Mézièresin sarjakuviin pohjaava avaruusseikkailu, jonka pääosissa nähdään Dane DeHaan ja Cara Delevigne.

Luc Bessonin mukaan Valerianin tekeminen vaati runsaasti aikaa. Ohjaaja halusi myös tehdä jotain muuta The Fifth Elementin jälkeen:

”Ensinnäkään scifispektaakkeleita ei ole helppo tehdä”, Besson aloitti vastauksensa Redditissä.

”Joskus ihmiset eivät ymmärrä sitä miksi olen tehnyt ranskalaisia mustavalkofilmejä ja elokuvia historiallisista hahmoista, mutta tutkimalla eri maailmoja ja käsittelemällä eri aiheita tulen rikkaammaksi, joten kun palasin scifin pariin, tunsin oloni virkistyneeksi. Voisin verrata tilannetta kokkiin – jos hän tekee samaa ateriaa koko ajan, ei siinä opi mitään. Välillä on matkusteltava ja kokeiltava juttuja luodakseen uuden aterian”.

Vuosien 1997 ja 2017 välissä Besson on ehtinyt tehdä lukuisia elokuvia, vaikka Léonin kaltaisia klassikoita ei olekaan syntynyt. Besson on toiminut tuottajana ja käsikirjoittajana muiden elokuville, ja ohjannut itse mm. Jeanne d’Arcin, Angel-A:n , The Ladyn, Mafiaperheen ja Lucyn.

Valerian and the City of a Thousand Planets saa ensi-iltansa Suomessa 26. heinäkuuta.

Valerian and the City of a Thousand Planets
Kaikki jutut aiheesta