Luc Bessonin ohjaama Valerian on kesän odotetuin scifi-elokuva – tässä kaikki mitä siitä pitää etukäteen tietää

20.06.2017 11:50 | Muropaketin toimitus

Valerian And the City of a Thousand Planets

50 vuotta siihen meni, mutta nyt Pierre Christinin ja Jean-Claude Mézièresin avaruusagentti Valerian pääsee vihdoin seikkailemaan valkokankaalle. Valerian And the City on a Thousand Planets saa Suomen ensi-iltansa 26. heinäkuuta.

Uusi See You in Space -video kertoo Valerianista kaiken olennaisen, mitä elokuvasta pitää tietää ennen ensi-iltaa.

Valerian and the City of a Thousand Planetsin on ohjannut The Fifth Elemetistä, Lucysta ja Leonista tuttu Luc Besson. Elokuvan pääosissa nähdään Valeriania esittävän Dane DeHaanin ja Laurelinea esittävän Cara Delevingnen lisäksi Clive Owen, Ethan Hawke ja Rihanna.

Klassikkosarjakuvan filmatisoinnin tarina kuuluu seuraavasti:

”Eletään 2700-lukua. Valerian (Dane DeHaan) ja Laureline (Cara Delevingne) ovat erikoistehtäviä suorittava tiimi, joka ylläpitää järjestystä ihmisten asuttamilla alueilla. Puolustusministeriön määräämää tehtävää suorittaessaan kaksikko saapuu henkeäsalpaavan upeaan Alphan kaupunkiin – valtavaan metropoliin, jossa lajit universumin kaikilta laidoilta ovat eläneet yhdessä vuosisatojen ajan jakaen tietonsa, älynsä ja kulttuurinsa toistensa kanssa. Alphan keskellä on mystinen, pimeä voima, joka uhkaa tuhannen planeetan kaupungin rauhanomaista elämää. Valerianin ja Laurelinen on kiirehdittävä tunnistaakseen uhkaava pimeys ja suojellakseen ei vain Alphan, vaan koko universumin tulevaisuutta.”