Matrix-tähti paljasti Hollywoodin raadollisuuden: Sai tarjouksen mummoroolista heti 40 vuotta täytettyään

12.04.2021 17:00 | Muropaketin toimitus

Carrie-Anne Moss nähdään jälleen Trinityn roolissa neljännessä Matrix-elokuvassa.

Hollywoodin elokuvamaailma on karu paikka etenkin naisnäyttelijöille. Tästä raadollisuudesta kertoo esimerkiksi näyttelijä Carrie-Anne Moss, joka muistetaan muun muassa Matrix-elokuvien Trinityn roolista ja viime vuosina myös Jessica Jones -tv-sarjasta.

Moss avautuu ulkoa tulevasta ulkonäköpaineesta tuoreessa haastattelussa (The Hollywood Reporterin kautta). Näyttelijä kertoo, että hän alkoi saada tarjouksia mummorooleista heti täytettyään 40 vuotta.

“Olin kuullut, että 40 on käänteentekevä ikä, joka muuttaa kaiken. En uskonut sitä, koska en itse ajatellut niin. Mutta kirjaimellisesti päivä sen jälkeen, kun olin täyttänyt 40 vuotta, luin minulle tullutta käsikirjoitusta ja managerini kommentoi, että luin väärästä kohti, sillä minulle tarjottiin isoäidin roolia. Liioittelen ehkä hieman, mutta se tapahtui yhdessä yössä. Muutuin tytöstä äidiksi ja äidin äidiksi”, Moss selittää.

Isovanhemmaksi voi toki tulla jo 40-vuotiaana, mutta Moss viittaa tällä siihen kaksoisstandardiin, että 40-vuotiasta miesnäyttelijää tuskin roolitettaisiin isoisäksi.

The Matrix 4 saa näillä näkymin ensi-iltansa joulukuussa 2021.