Miksi helvetissä Clint Eastwood tekee elokuvia vielä 91-vuotiaana? Näin legendaarinen ohjaaja-näyttelijä vastasi kysymykseen

21.09.2021 09:14 | Muropaketin toimitus

Clint Eastwood ei aio jäädä eläkkeelle.

91-vuotiaan Clint Eastwoodin Cry Macho -elokuva sai ensi-iltansa viime viikon perjantaina Yhdysvalloissa. Eastwood näyttelee elokuvassa myös pääosaroolin. Hän promoaa leffaansa Los Angeles Timesin pitkässä haastattelussa, jossa hän myös pohtii pitkää uraansa, ikääntymistään ja työntekoa 91-vuotiaana.

– Miksi helvetissä teen vielä töitä ysikymppisenä? Alkavatko ihmiset heitellä minua jossain vaiheessa tomaateilla? Olen pohtinut olisiko se tarpeeksi hyvä syy lopettaa. Tulin tulokseen ettei se ole. Jos teet muutaman kehnon kalkkunan, niin saat taatusti kuulla siitä, Eastwood latelee ominaiseen tapaansa.

Ohjaaja-näyttelijä murahtelee jutussa myös elokuvansa julkaisutavasta Yhdysvalloissa, jossa se sai ensi-iltansa teattereiden lisäksi samaan aikaan HBO Max -palvelussa. Eastwood ei ymmärrä miten moinen voi toimia lainkaan.

Cry Macho -elokuva perustuu N. Richard Nashin vuonna 1975 julkaistuun kirjaan, jonka pohjalta Nick Schneck ja kirjailija itse ovat rustanneet käsikirjoituksen. Eastwood aikoi tehdä elokuvan jo vuonna 1988, mutta tuolloin sen edelle kiilasi The Dead Pool -leffa, eli Likainen Harry ja murhapooli. Hän oli tuolloin myös omasta mielestään liian nuori rooliin.

Cry Machon Suomen ensi-illasta ei ole vielä tietoa.