Uusimmat

Neil Gaiman paljasti, milloin American Gods saa jatkoa

28.10.2020 09:27 Muropaketin toimitus

American Gods -fantasiasarjaa esittää Suomessa Amazon Prime Video.

Neil Gaiman paljasti Twitter-tilillään, milloin hänen American Gods -fantasiaromaaniinsa perustuva saman niminen sarja jatkuu.

Gaiman toimii itse myös sarjan vastaavana tuottajana ja avaa twiitissään tulevaa kolmatta kautta ja sen teemoja. Syy selittämisellä on selvä, sillä American Godsin kakkoskausi oli pettymys niin faneille kuin kriitikoille. Ensimmäisen kauden jälkeen melkein koko sarjan tekijätiimi meni uusiksi ja useampi näyttelijä jätti roolinsa.

Gaiman mainitsee muun muassa, että kolmas kausi on edellistä ajankohtaisempi, sillä 20 vuotta sitten julkaistun kirjan kertomus amerikkalaisista jumalista on hieman yllättäen myös kertomus nykyhetken Yhdysvalloista. Kirjailija julkaisi pitkässä twiitissään myös uutta kautta mainostavan julisteen.

Viime vuoden maaliskuussa julkaistussa Muropaketin arviossa American Godsin kakkoskaudesta todettiin muun muassa seuraavaa:

”Kakkoskausi sisältää vain kahdeksan jaksoa, joista on tähän mennessä nähty kolme. Niiden perusteella sarjassa on edelleen aineksia vaikka mihin, mutta nyt nähty ei pärjää ensimmäiselle kaudelle oikeastaan millään tasolla.

Psykedeliaa ja ja mukamas sekopäisen surrealistisia kohtauksia riittää loputtomiin. Ensimmäisellä kaudella niillä oli sentään jokin tarkoitus, nyt outoillaan vain outoilun takia. Niiden vastapainoksi sarja selittää aivan liikaa, ja täysin turha ekspositio on tylsää.”

Arvostelu: Neil Gaimanin American Gods -fantasiasarjan kakkoskausi on täyttä sekoilua

Meno ei valitettavasti muuttunut parempaan suuntaan loppukauden aikana. American Gods -sarjan kolmas kausi alkaa Yhdysvalloissa Starz-kanavalla 10. tammikuuta. Suomessa sarjaa esittää Amazon Prime Video, johon uudet jaksot tulevat tarjolle vain päivän viiveellä.