Uusimmat

Neljä kuvaa Pride and Prejudice and Zombies -elokuvasta (jos nyt ketään enää kiinnostaa)

06.07.2015 10:00 Muropaketin toimitus

Zombit

Seth Grahame-Smithin vuonna 2009 ilmestyneen Pride and Prejudice and Zombies -romaanin filmatisointi on ollut tekeillä jo useamman vuoden. Lukuisista vastoinkäymisistään huolimatta Janes Austen -kierrätys on vihdoin saapumassa teattereihin.

Mutta kiinnostaako Grahame-Smithin zombihassuttelu ketään enää? The Walking Dead ja lukuisat muut viihdetuotteet ovat nimittäin saaneet jo monelle aikaiseksi pahemman luokan zombiähkyn.

Entertainment Weekly -lehti on julkaissut neljä kuvaa Burr Steerin ohjaamasta Pride and Prejudice and Zombiesista. Ne eivät tarjoa mitään sellaista, mikä saisi varsinaisesti innostumaan Lily Jamesin, Ellie Bamberin, Millie Bradyn, Bella Heathcoten ja Kitty Bennetin tähdittämästä elokuvasta.

Ensi-ilta on luvassa helmikuussa 2016.

Pride and Prejudice and Zombies

Pride and Prejudice and Zombies

Pride and Prejudice and Zombies

Pride and Prejudice and Zombies

Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit -kirjan kuvaus:

”On tunnustettu tosiasia, että zombi, jolla on aivoja, tarvitsee lisää aivoja.”

Näin alkaa Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit , Jane Austenin iki-ihanan romaanin laajennettu laitos, jossa on ensimmäistä kertaa mukana myös murskaavia zombinsilpomiskohtauksia. Rauhallista Merytonin maalaiskylää on jo jonkin aikaa vaivannut outo tauti – kuolleet ovat nousemassa haudoistaan. Kipakka sankaritar, sukkelakielinen Elizabeth Bennet tunnetaan verrattomana zombintappajana, mutta miten käy verisen taiston, kun paikkakunnalle ilmaantuu ylhäinen, komea ja kopea Mr. Darcy?

Ihastuttavassa tapakomediassa kuvataan tarkkanäköisesti englantilaisen maalaisaatelin pikkuporvarillista elämänmenoa ja nuorten säätyläisten välisiä kohtauksia, joissa viuhuu niin sanan säilä kuin kauloja katkova miekkakin. Pystyykö Elizabeth kukistamaan elävät kuolleet ja toisaalta haastamaan englantilaisen maalaisaatelin luokkatietoisen ennakkoluuloisuuden?

Romanssit, sydänsurut, kannibalismi ja tuhannet mätänevät ruumiit täydentävät loisteliaan epookkidraaman kadottamatta alkuperäisteoksen viehättävän ironista ominaislaatua. Teos on todellinen makupala nykyaikaiselle lukijalle!

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Entertainment Weekly

Muropaketin uusimmat