UUSIMMAT

Netflix käytti 100 miljoonaa dollaria saadakseen Oscar-palkintoja elokuvilleen – Saalis jäi lopulta hyvin vaatimattomaksi

11.02.2020 17:00 | Muropaketin toimitus | 2

Netflix-elokuvat saivat tänä vuonna tyytyä vain kahteen Oscar-palkintoon.

Netflix rynni vuoden 2020 Oscareihin kaikkiaan 24:lla ehdokkuudella suurin odotuksin Martin Scorsesen ohjaama The Irishman etunenässään. The Irishmanilla Oscar-ehdokkuuksia oli kaikkiaan 10, Noah Baumbachin ohjaamalla Marriage Storyllä kuusi.

Oscar-ehdokkuuksista kääntyi voitoiksi kuitenkin vain kaksi. Laura Dern palkittiin Marriage Storyn naissivuosasta ja American Factory parhaana dokumenttielokuvana. Hehkutettu The Irishman jäi kokonaan palkinnoitta.

Oscar-markkinointiin Netflix käytti tänä vuonna huimat 100 miljoonaa dollaria, kertoo Deadline. Saalis jäi tällaisella panostuksella siis melkoisen vaatimattomaksi, etenkin kun ottaa huomioon, että edellisen vuoden Oscareissa Netflix pokkasi neljä palkintoa 15:sta ehdokkuudesta.

Keskustelu

Taidettiin tuolla rahalla voidella vääriä henkilöitä, kun ei vastinetta löytynyt rahoille.

Noh, ainakin The Irishmanin osalta asiat meni tismalleen oikein, koska kyseessä ei ollut kummoinen elokuva. Toisella katselukerralla sen ongelmat paistoi läpi vain entistä räikeämmin.

Jotenkin omalla kohdalla viimeinen naula elokuvan arkkuun oli vielä se, kun joku latasi YouTubeen videon "Irisman De-Aging: Netflix millions vs. free software", jossa tyyppi parantelee leffan CGI-nuorennusta ilmaisella deepfake-softalla. Tulos on tajunnanräjäyttävä, enkä varmasti kykene enää katsomaan niitä alkuperäisiä kammotuksia irvistelemättä. Deepfake-softan käsittely jälkeen näyttelijät näyttää aidosti nuoremmilta itseltään ja ennen kaikkea oikeilta eläviltä ihmisiltä viemättä näyttelijöiden suorituksista pienintäkään yksityiskohtaa pois. Tekoäly tosiaan on tulevaisuutta näissä asioissa. Nyt lähdettiin tekemään vaikeimman kautta ja epäonnistuttiin komeasti.

Marriage Storylle olisin kyllä suonut enemmän palkintoja, mutta toisaalta en ole kaikkia voittaneita elokuvia nähnyt, joten ehkä taso oli vaan liian kova tänä vuonna.

Muropaketin uusimmat