Nokian noususta ja tuhosta on tekeillä tv-sarja, jonka jopa Variety-lehti on nyt noteerannut

07.12.2021 17:30 | Muropaketin toimitus

Maarit Lallin luoma Nokia-sarja Mobile 101 (Made in Finland) on ollut tekeillä kahdeksan vuotta.

Variety uutisoi tulevasta sarjasta Mobile 101 (Made in Finland), joka kertoo Nokian noususta ja tuhosta. Viime keväänä kuvattu sarja on ollut tekeillä sen luojan Maarit Lallin mukaan jo kahdeksan vuotta, ja se julkaistaan Suomessa C Moressa näillä näkymin ensi keväänä.

Sarjan ensimmäinen kausi kertoo Nokian noususta maailman matkapuhelinten ykköseksi. Tarinan kerrotaan matkaavat aivan alkulähteille ja aloittavan tarinan kumisaapasajasta. Sitä vievät eteenpäin tarinat niin juristien, insinöörien kuin johtajienkin näkökulmasta. Nokian kerrotaan osallistuneen kokonaisuuteen tarjoamalla tekijöiden käyttöön muun muassa lakidokumentteja ja vanhoja VHS-nauhoja.

“Halusin kuulla jokaisen tarinan, ymmärtää kuinka tuo ihme tapahtui, mitä he tunsivat tuona aikana ja saada mukaan eri perspektiivejä”, Lalli kertoo Varietylle.

Mobile 101:n näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Sampo Sarkola, Kristo Salminen , Rafael Edholm, Aku Sipola, Satu-Tuuli Karhu ja Emil Kihlström. Kansainväliseltä puolelta mukaan liittyvät Adam Bond, Jonathan Harboe ja Carmen Gloria Pérez.

Sarjalle on jo suunniteltu toinenkin kausi, jonka on määrä keskittyä Nokian taisteluun amerikkalaisten kilpailijoiden kanssa.

Aiemmin Nokian noususta ja tuhosta on julkaistu esimerkiksi vuonna 2017 Arto Koskisen ohjaama dokumenttielokuva Nokia Mobile – matkapuhelimen tarina.