Ruotsalaiset ostivat Suomen toiseksi suurimman elokuvateatteriketjun

03.02.2014 12:51 | Muropaketin toimitus

Bio Rex

Ruotsalainen elokuva-alan toimija Svenska Bio on ostanut suomalaisen elokuvateatteriketju Bio Rex Cinemasin. Ketjun toiminnasta luopuivat pitkään alalla toimineet, yrityksen perustaneet Marko Röhr ja Ilkka Matila.

Kauppaan sisältyvät Bio Rex Cinemasin elokuvateatterit Porvoossa, Hämeenlinnassa, Kajaanissa sekä Rovaniemellä. Porvoon elokuvateatterissa Svenska Bio oli osakkaana jo entuudestaan. Toiminta siirtyy Svenska Biolle välittömästi.

”Bio Rex -elokuvateatteriketjun rakentaminen on ollut haastava ja mielenkiintoinen työ. Olemme saaneet osallistua elokuvan suureen murrokseen ja olleet edelläkävijöitä digitalisoinnissa. Olen ylpeä Bio Rex elokuvateattereista ja uskon, että niiden kehittäminen tällä uudella omistuspohjalla mahdollistaa panostuksen keskisuurten ja pienten paikkakuntien elokuvateatterirakenteeseen myös tulevaisuudessa. Tämä muutos mahdollistaa itselleni keskittymisen yhä vahvemmin kotimaisen elokuvan sekä luovien alojen kehittämiseen Suomessa”, Röhr kommentoi kauppaa.

Bio Rex –elokuvateatterit muodostavat Suomen toiseksi suurimman elokuvateatteriketjun. Suurin eli Finnkino on ollut ruotsalaisomistuksessa jo viime vuodesta lähtien. Aiheesta voi lukea lisää vaikkapa Kuvien takaa -blogista.

Lähde: Bio Rex Cinemas