Uusimmat

Star Wars -tähti avautui kohtaamastaan rasismista: “Minut pysäytetään jatkuvasti lentokentillä”

28.06.2019 20:00 Muropaketin toimitus

Emmy-voittaja Riz Ahmed kertoo joutuvansa jatkuvasti hankaluuksiin Yhdysvaltain lentokentillä sen vuoksi että hän on muslimi.

Rogue One: A Star Wars Storyssa näytellyt Riz Ahmed ei päässyt huhtikuussa osallistumaan Chicagossa järjestettyyn Star Wars Celebrationiin, sillä hän joutui pysäytetyksi lentokentän turvatarkastuksessa.

The Hollywood Reporterin artikkelin mukaan CAA:n järjestämässä, monikulttuurisuuteen keskittyvässä tapahtumassa vieraillut Riz Ahmed kertoi, että 15 vuoden ajan hänet on pysäytetty lentokentän turvatarkastuksissa Yhdysvalloissa. Tämä johtuu siitä, että Ahmed on muslimi.

Ahmed palkittiin Emmyllä vuonna 2016 tv-sarjasta The Night Of. “Voin voittaa Emmyn, mutta jotkut näistä esteistä ovat juurtuneita syvälle systeemiin, emmekä voi selättää niitä yksin, tarvitsemme teidän apuanne. Käytännössä pyydän apuanne, sillä tällä hetkellä on todella pelottavaa olla muslimi. Olen miettinyt, että meneekö vuosi kun meidät kerätään yhteen, kun Trumpin rekisteristä tulee totta, kun meidät kaikki lähetetään pois”, Ahmed selittää.