Uusimmat

Suomalainen Sauna-elokuva lähtee valloittamaan USA:a

01.10.2008 10:36 Muropaketin toimitus

saunaAJ Annilan ohjaaman Sauna-elokuvan Pohjois-Amerikan levitysoikeudet on myyty IFC Entertainmentille. Sopimus kattaa Yhdysvaltojen lisäksi myös Kanadan. IFC Entertainment on yksi johtavia amerikkalaisia independent-elokuvien levitysyhtiöitä, joka Saunan lisäksi levittää muun muassa Lars von Trierin, Lukas Moodysonin ja Steven Soderberghin elokuvia.

Sauna saa ensi-iltansa Suomessa 24. lokakuuta.

”Mahtavaa. IFC on paras levittäjä, jota voi toivoa ei-englanninkieliselle elokuvalle Pohjois-Amerikassa. Heidän kauttaan elokuva saavuttaa kymmeniä miljoonia amerikkalaisia, ja on myös hienoa allekirjoittaa ensimmäisenä nimenomaan elokuvan jenkkidiili, koska se auttaa muissa neuvotteluissa”, kommentoi Tero Kaukomaa Blind Spot Pictures -yhtiöstä, joka toimii Saunan myyntiagenttina Pohjoismaiden ulkopuolella.

Sauna-elokuvan tuottaja Jesse Fryckman on sopimuksesta luonnollisesti innoissaan: ”Tuotantoyhtiö Bronson Clubin näkökulmasta tämä on totta kai parasta, mitä Saunalle voi pyytää. Ei siksi, että tämä on yhtiömme ensimmäinen elokuva, vaan onhan tämä osoitus kotimaisen elokuvan mahdollisuuksista myös Jenkeissä. Tämä kannustaa ehdottomasti jatkamaan Bronsonin tulevien hankkeiden kehittämistä omasta persoonallisesta kulmastamme”, Fryckman kiteyttää.

sauna

AJ Annilan ohjaama ja Iiro Küttnerin käsikirjoittama Sauna on 1500-luvun loppuun sijoittuva voimakas tarina kahdesta suomalaisveljeksestä, synnistä ja katumuksesta. Veljekset Erik (Ville Virtanen) ja Knut (Tommi Eronen) kuuluvat komissioon, joka merkitsee uutta rajaa Ruotsin ja Venäjän välille pitkän sodan päätyttyä. Jossain pohjolan reunamailla miehet syyllistyvät hirvittävään rikokseen, mikä jättää molempiin lähtemättömän jälkensä. Suon keskeltä – keskeltä ei mitään – komissio löytää nimettömän, mystisen rajakylän ja kylästä saunan… Saunan, jossa synnit pestään.

Sauna on Jadesoturilla (2006) läpimurtonsa tehneen AJ Annilan odotettu toinen pitkä elokuva. Sen keskeisissä osissa nähdään pääosaveljeksiä näyttelevien Ville Virtasen ja Tommi Erosen lisäksi vahvan paluun valkokankaalle tekevä Viktor Klimenko (Vodkaa, komisario Palmu), Kari Ketonen, Kati Outinen, Sonja Petäjäjärvi, Vilhelmiina Virkkunen sekä tunnettu virolaisnäyttelijä Rain Tolk. Elokuvan tuotannosta vastaavat Bronson Clubin Tero Kaukomaa ja Jesse Fryckman.

Muropaketin uusimmat