Uusimmat

Suspiria-kulttikauhuelokuvan uusintaversio on tunnin pidempi kuin alkuperäinen

01.08.2018 11:58 Muropaketin toimitus

Suspiria-elokuvan uusintaversio nähdään marraskuussa.

Amazon Studiosin Suspiria-kauhuleffan uusintaversio vaikuttaa häiriintyneiden trailereiden ja julisteiden perusteella kerrankin oikein lupaavalta remakelta. Dario Argenton vuoden 1977 alkuperäisversio oli vain 92 minuuttia pitkä, mutta uusintaversiolla on leffan Twitter-sivun mukaan mittaa kokonaiset 152 minuuttia, eli se on tunnin verran pidempi.

Luotto leffaan on ainakin vielä tässä vaiheessa kova, sillä sen ohjaajana toimii loistavasta Call Me by Your Name -elokuvasta tuttu Luca Guadagnino ja käsikirjoituksesta vastaa David Kajganich (A Bigger Splash, The Terror).

Uusintaversion pääosissa nähdään melkoinen näyttelijäkaarti, sillä mukana ovat muun muassa Tilda Swinton (We Need to Talk About Kevin, Doctor Strange), Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey, How To Be Single), Chloë Grace Moretz (Kick-Ass, The 5th Wave), Mia Goth (A Cure for Wellness, Everest) ja alkuperäisessäkin elokuvassa näytellyt Jessica Harper.

Tilda Swinton esittää elokuvassa kahta eri roolia, joista toinen on vanha mies, psykiatri Lutz Ebersdorf.

Alkuperäinen Suspiria muistetaan totta kai myös sen legendaarisesta soundtrackista, josta vastasi italialaisbändi Goblin. Uusintaversion musiikin on säveltänyt Radiohead-yhtyeen nokkamies Thom Yorke.

Suspiria nähdään Yhdysvalloissa 2. marraskuuta, mutta Suomen mahdollinen ensi-ilta ei ole vielä selvillä.