Scarface-elokuvan uusintaversion ohjaaja: ”Elokuvani on erittäin ajankohtainen”

13.07.2020 11:09 Muropaketin toimitus

Luca Guadagninon ohjaama Scarface on jo toinen uusintaversio.

Muun muassa Suspiria-kauhuleffan uusintaversiosta ja Call Me By Your Name -elokuvasta tuttu ohjaaja Luca Guadagnino promoaa Varietyn haastattelussa uutta HBO-sarjaansa We Are Who We Are, josta julkaistiin viime viikolla ensimmäinen traileri. Sarja nähdään HBO Nordicilla syyskuussa.

Guadagnino kertoo jutussa myös syistään ohjata Scarface – Arpinaama -elokuvan uusintaversio. Ohjaajan Suspiria-versio oli aivan erilainen kuin alkuperäisversio sekä hänen A Bigger Splash -leffansa pohjautui vain löyhästi La Piscine -elokuvaan.

– Ihmiset sanovat, että teen vaan uusintaversioita. Elokuvat ovat kuitenkin kierrättäneeet samoja tarinoita aina alusta alkaen, ei tässä ole kyse laiskuudesta tai siitä ettenkö voisi tehdä jotain aivan uutta. Minua kiinnostaa mitä  jokin tarina voi kertoa tietystä ajasta, Guadagnino sanoo.

Vuoden 1983 Al Pacinon tähdittämä ja Brian De Palman ohjaama Scarface oli myös uusintaversio. Alkuperäisen ohjasi vuonna 1932 Howard Hawks ja tuotti Howard Hughes ja sekin perustui Armitage Trailin kirjaan, jonka innoittajana toimi gangsteri Al Capone.

– Hawksin versio kertoi Yhdysvaltain kieltolaista, ja De Palman versio oli jotain aivan muuta. Toivottavasti minunkin taideteokseni seisoo tukevasti omilla jaloillaan, kertoen jotain kunnianhimosta ja ylettömyydestä. Uskon elokuvani olevan hyvin ajankohtainen, Guadagnino jatkaa.

Guadagninon Scarfacen näyttelijät tai ensi-ilta eivät ole vielä selvillä, mutta aiemmin on kerrottu sen käsikirjoituksen olevan Coenin veljesten käsialaa.

Muropaketin uusimmat