Uusimmat

Tiina Weckström Hella Wuolijoesta kertovan suurelokuvan Hella W nimirooliin

06.10.2009 12:40 Muropaketin toimitus

Tiina Weckström on valittu Hella Wuolijoesta kertovan suurelokuvan Hella W nimirooliin. Juha Wuolijoen ohjaaman elokuvan muissa keskeisissä osissa nähdään Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi, Maria Heiskanen, Antti Litja, Pirkka-Pekka Petelius, Svante Martin ja Petri Manninen.

Hella W:n on käsikirjoittanut Outi Nyytäjä, ja elokuvan tuottaa Snapper Films Oy. Kuvaukset alkavat lokakuun puolivälissä, ja elokuvateattereissa Hella W nähdään alkuvuonna 2011.

Hellan rooliin valittu Tiina Weckström (s. 1956) on Tampereen työväen teatterin näyttelijä, joka on monipuolisten teatterirooliensa lisäksi tuttu useista elokuvista (mm. Miehen työ) ja tv-sarjoista (mm. ”Uutishuone”, ”Nollatoleranssi” ja ”Pesärikko”). Vuonna 1998 Weckström palkittiin Jussi-patsaalla roolistaan elokuvassa Tulennielijä. Näyttelijäntyönsä ohessa hän on jo useamman vuoden työstänyt omia laulunäytelmiä, joista tunnetuin on Eva Dahlgrenin musiikkiin perustuva ”Kuka sytyttää tähdet”.

Hella Wuolijoki (1886–1954) loi näyttävän kansainvälisen uran ja nousi näytelmäkirjailijana, poliitikkona ja liikenaisena yhdeksi historiamme vaikutusvaltaisimmista naisista. Hän oli omana aikanaan ylivertainen ja ristiriitainen voimahahmo, jota 1920-luvulta alkaen seurasivat niin Britannian salainen palvelu, Neuvostoliiton tiedustelupalvelu kuin Valpokin.

Muropaketin uusimmat