UUSIMMAT

Urbaanilegenda on totta – Näin hauskalla tavalla James Cameron sai Aliens-elokuvan idean ja nimen läpi

29.12.2021 10:21 | Muropaketin toimitus

James Cameronilta ilmestyi upea Tech Noir: The Art of James Cameron -kirja.

James Cameron promoaa Cinemablendin haastattelussa pari viikkoa sitten ilmestynyttä Tech Noir: The Art of James Cameron -kirjaansa, jonka nimestä tulee hyvin selville mitä se sisältää.

Insight Editions -kustantamon julkaisema opus on yli kolme kilon painoinen järkele.

Cameron muistelee haastattelussa myös menneitä, ja vahvistaa Aliens-elokuvaan liittyvän urbaanilegendan pitävän paikkansa. Fanit ovat kuulleet ties kuinka monta kertaa, miten Cameron päätyi Alien-jatko-osan ohjaajaksi ja kuinka hän sai ideansa läpi.

Tarinan mukaan ohjaaja-käsikirjoittaja marssi 20th Century Fox -studiopamppujen puheille, kertoi lyhyen ideansa elokuvaa varten ja kirjoitti sanan Alien valkotauluun. Hän lisäsi loppuun kirjaimen S ja veti siihen kaksi viivaa, jolloin tuloksena oli dollarimerkki $.

– Kyllä, tarina on totta. Se vain pomppasi mieleeni. Rustasin Alien-sanan isoilla kirjaimilla ja lisäsin loppuun s-kirjaimen. Selitin ideaani lisää, ja sanoin että nimen on oltava monikossa, koska nyt taistellaan kokonaista Alien-armeijaa vastaan. Elokuvan on tarkoitus olla suoraviivainen ja simppeli, Cameron kertoo.

– Sitten sanoin, että lopputulos on tämä ja muutin s-kirjaimen dollarisymboliksi $. Ja sehän toimi! Nimi oli sillä selvä, Cameron intoilee.

Tässä muutama näytesivu Tech Noir: The Art of James Cameron -kirjasta, jonka voi ostaa esimerkiksi täältä.

Muropaketin uusimmat