UUSIMMAT

Uudella Marvel-tähdellä on jopa koomisen kova luotto Shang-Chi-elokuvaan: “Tämä tulee muuttamaan maailmaa”

19.08.2021 16:00 | Muropaketin toimitus

Uusi Marvel-elokuva Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings saa ensi-iltansa 3. syyskuuta.

Uusin Marvel Studios -elokuva Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings julkaistaan parin viikon päästä. Elokuva on ensimmäinen Marvel-seikkailu, jonka keskeissä rooleissa nähdään pääosin aasialaistaustaisia näyttelijöitä – pääosaa esittää Kiinassa syntynyt, kanadalainen Simu Liu.

Martial arts -elokuvien parissa kasvaneille elokuvien ystäville aasialaisnäyttelijöiden näkeminen elokuvan pääosissa ei ole mitään uutta, mutta suuren Hollywood-studion elokuvassa se on edelleen harvinaisuus. Marvel-elokuvien historiassa kerta on ensimmäinen, vaikka elokuvien sivuhahmoina aasialaistaustaisia näyttelijöitä onkin nähty.

Varietyn haastattelussa silminnähden innoissaan oleva Liu kommentoi elokuvansa jopa “muuttavan maailmaa”.

“Juhlistamme nyt useita näitä ensimmäisiä yhteisössämme. Kun Crazy Rich Asians julkaistiin kolme vuotta sitten, juhlimme sitä ensimmäisenä aasialaisvetoisena studioelokuvana 25 vuoteen. Odotan sitä hetkeä, jolloin emme enää juhli ensimmäisiä, vaan toisia, kolmansia, neljänsiä, viidensiä. Joten otan tämän hetken sellaisena kuin se on. Tämä hetki on vedenjakaja”, Liu kommentoi.

Destin Daniel Crettonin ohjaaman elokuvan muissa osissa nähdään mm. Tony Leung, Awkwafina, Michelle Yeoh, Fala Chen, Meng’er Zhang, Florian Munteanu ja Ronny Chieng.