Uusimmat

Viikon valio: Grindhousen kadonneet trailerit

29.08.2007 10:27 Tatu Junni

ghGrindhouse-elokuvat ”Death Proof” ja ”Planet Terror” saivat ensi-iltansa Suomessa kesällä. Elokuvien näkeminen ei kuitenkaan hirveästi faneja tyydyttänyt, sillä alunperin nämä kaksi erillistä tarinaa oli nähty USA:ssa yhtenä pitkänä elokuvana. Ikään kuin elokuvan pilkkominen ei olisi ollut tarpeeksi paha pyhäinhäväistys, näytettiin Suomessa vain yksi Grindhousea varten ohjatuista viidestä feikkitrailereista.

Grindhousen trailerit ovat, kuten elokuva(t)kin, ohjaajien omaa hupia ja genreleikittelyä. Alunperin Death Proofin ja Planet Terrorin ohjaajat Quentin Tarantino ja Robert Rodriguez ideoivat trailerit itse, mutta päättivät sitten antaa ohjaajakavereilleen tilaisuuden lähteä leikkiin mukaan. Jos stunt-autolla veritöitä suorittava sarjamurhaaja (Death Proof) tai tuliasejalkaproteesilla zombeja vastaan taisteleva amatsoni (Planet Terror) kuulostavat villeiltä ideoilta, kannattaa katsoa läpi allaolevat trailerit. Etenkin Rob Zombien visio natsi-ihmissusista on… no, ”villi”.

Neljän varsinaisen Grindhouse-feikkitrailerin ohella GH-kaanoniin kuuluu ”Hobo with a Shotgun” -elokuvan mainos. Tätä Grindhouse-trailerikilpailun voittajateosta näytettiin tietyissä elokuvateattereissa USA:ssa ja Kanadassa muiden GH-trailereiden lomassa. Huhujen mukaan traileriin pohjautuvasta oikeasta elokuvasta on ollut puhetta. Samat huhut liikkuvat myös Rodriguezin Machetesta…

Huom! Osa trailereista saattaa aiheuttaa painajaisia nuorimmille katsojille, joten emme suosittele niiden katselemista estoitta.

 

Werewolf Women of the SS

Ohjaus: Rob Zombie

Machete

Ohjaus: Robert Rodriguez

Don’t

Ohjaus: Edgar Wright

Thanksgiving

Ohjaus: Eli Roth

Hobo with a Shotgun

Ohjaus: Jason Eisener, John Davies ja Rob Cotterill