Yllättävä paljastus District 9 -ohjaajan Elysiumista: Matt Damonin roolia tarjottiin ensin maailman menestyneimmälle valkoiselle räppärille

02.08.2013 12:20 | Muropaketin toimitus

Elysium

Ei, emme viittaa otsikolla Vanilla Iceen, uskokaa tai älkää.

Ennen kuin Matt Damon kiinnitettiin ensi viikolla ensi-iltansa saavan Elysiumin pääosaan, tarjottiin roolia räppärinä parhaiten tunnetulle Eminemille. 8 Milestakin tuttu mies kuitenkin kieltäytyi kunniasta ja niinpä Damon sai pestin. Kilpailutilannetta miesten välille ei kuitenkaan kuulemma koskaan päässyt syntymään.

MTV:n haastattelussa Damon haasteli seuraavaa:

”En usko että Eminem oli kilpailijani. Luulen että Neill meni hänen luokseen, joten kyse ei ollut kilpailusta. Eminem sai tarjouksen, mutta sama homma koskee 75 prosenttia tekemistäni jutuista – joku muu saa ensin tarjouksen. Niin tämä ala toimii. Uskon kuitenkin, että lopulta sitä päätyy oikeisiin rooleihin. Oikea näyttelijä valitaan loppujen lopuksi. En koskaan kysynyt tästä Neilliltä. Kuulin koko Eminem-jutusta luettuani siitä jostain. Ei meitä kutsuta mihinkään isoihin koe-esiintymisiin samanaikaisesti tyyliin ”Piru vie, Clooneykin on täällä! Minä arvasin”.

Neill Blomkampin (District 9) ohjaamassa Elysiumissa pääosia esittävät Matt Damonin lisäksi Jodie Foster, Sharlto Copley, Alice Braga, Diego Luna, William Fichtner ja Wagner Moura. Elokuvan synopsis kuuluu seuraavasti:

”Vuonna 2154 on olemassa kaksi ihmisluokkaa: äärimmäisen varakkaat, jotka asuvat keinotekoisella avaruusasemalla nimeltä Elysium, sekä muut, jotka asuvat ylikansoitetulla, tärvellyllä maapallolla. Sihteeri Delacourt (Jodie Foster) on valmis mihin vain varjellakseen Elysiumin asukkaiden yltäkylläistä elämäntyyliä – mutta se ei estä Maassa asuvia pyrkimästä onnelaan kaikin keinoin. Max (Matt Damon) päättää ottaa vastaan hengenvaarallisen tehtävän, joka voi parhaassa tapauksessa palauttaa tasa-arvon näiden kahden ääripään välille.”

Lue myös:

Matt Damonin, Jodie Fosterin ja District 9 -ohjaajan tieteistrilleri Elysiumin uudet maistiaiset saavat veden kielelle 31.7.2013

Matt Damon riitelee robotin kanssa District 9 -ohjaajan uutuusleffan maistiaisessa 24.7.2013

”Matt Damon voi pelastaa meidät kaikki”, lupaa Elysium 23.7.2013

Elysiumin ensi-iltaan valmistautuva Neill Blomkamp paljasti, mitä kuuluu District 9:n jatko-osalle 19.7.2013

Loppuvuodesta on luvassa pari kunnianhimoista scifi-elokuvaa – ja mikä parasta, myös Suomeen 18.7.2013

Kalju Matt Damon tahtoo tähtiin – eli uusi traileri District 9 -ohjaaja Neill Blomkampin Elysiumista 14.6.2013

Teksti: Tatu Junni
Lähde: MTV