UUSIMMAT

Amazon pudotti tablettiensa hintaa

20.09.2017 17:22 | Muropaketin toimitus

Amazon on esitellyt uuden Kindle Fire HD 10 -tabletin. Kiinnostavinta siinä on hinta.

Yhdysvalloissa kymmentuumaista tablettia 32 gigatavun tallennustilalla kaupataan 150 dollarin hintaan. Rapakon yli tullessa lisää hintaan napsuu hieman, muttei järkyttävästi. Saksan Amazonista laitteen saa tilattua 180 eurolla. Muistin päivitys 64 gigatavuun nostaa eurohinnan 210 euroon. Tosin ainakaan tällä hetkellä ennakkotilausta ei voi tehdä toimitusosoitteelle Suomeen. Lisätilaa saa halutessaan myös microSD-muistikortilla.

Uuden Kindlen näytön tarkkuus on 1920 x 1200 pikseliä, jolloin pikselitiheydeksi muodostuu 224 ppi. Viime vuoden kymppituumainen tyytyi 720p-tarkkuuteen, joka kymmenen tuuman koossa alkaa olla jo liian vähän. Keskusmuistia on kaksi gigatavua, niukasti mutta tuplasti edellisversioon verrattuna. Mediatekin valmistaman neliytimisen järjestelmäpiirin kellotaajuus on 1,8 gigahertsiä, mitä ei ole tälle vuodelle lähdetty päivittämään nopeammaksi. Äänikirjat ja musiikki toistuvat Dolby Atmos -sertifioiduista stereokaiuttimista.

Amazon mainostaa laitteen akkukestoksi 10 tuntia – ”pidempään kuin iPad Pro 10.5”. Laite on luonnollisesti Amazon Alexa -yhteensopiva. Käyttöjärjestelmänä on Amazonin oma Android-variantti Fire OS.