Android 12 -käyttöjärjestelmän vakaa versio julkaistaan piakkoin

13.09.2021 10:44 | Muropaketin toimitus

Googlen sisäiset asiakirjat ovat antaneet viitteitä siitä, milloin Android 12 -käyttöjärjestelmä päätyy beta-versiosta  vakaaseen julkaisuversioon.

Googlen uusimman käyttöjärjestelmäversion odotetaan olevan saatavilla lokakuun 4. päivä. Tällä hetkellä Android 12:sta on tarjolla viides ja viimeinen beta-versio. Lokakuun alussa koodi julkaistaan dokumentin perusteella Android Open Source Projectiin, mutta Googlen odotetaan julkaisevat myös varsinaisen Android 12 -käyttöjärjestelmän samanaikaisesti.

Useiden valmistajien lippulaivatason mallien odotetaan saavan virallisen Android 12 -päivityksen pian julkaisun jälkeen. Nopeaa julkaisua voi odottaa ainakin malleille, jotka saivat Android 12 beta -version heti Googlen julkaistua käyttöjärjestelmä uusimman version. Näiden valmistajien joukossa ovat esimerkiksi OnePlus ja Xiaomi. Sen sijaan puhelinjäteistä Samsung ei ole vielä julkaisut omaa beta-versiotaan.

Googlen tuleva Pixel 6 -puhelinmalli tullee heti käyttämään uusinta käyttöjärjestelmäversiota. Tämä antaa viitteitä myös siitä, ettei myöskään puhelinmallia julkaista ennen lokakuun 4. päivää.

LUE MYÖS: Kokeilu | Android 12 beta -käyttöjärjestelmä (MIUI) – Käyttöliittymä päivittyy käytännöllisempään ja näyttävämpään suuntaan