UUSIMMAT

Apple julkisti macOS Big Surin, joka laittaa käyttöliittymän graafisen ilmeen uuteen uskoon

23.06.2020 17:12 | Muropaketin toimitus

Apple on esitellyt virallisesti myös macOS Big Sur -käyttöjärjestelmäversion. Käyttäjälle näkyvimpänä uudistuksena käyttöjärjestelmäpäivitys tuo mukanaan uudistetun käyttöliittymän graafisen ilmeen. 

macOS Big Surin myötä käyttöliittymässä nähdään muun muassa uusia väriteemoja, enemmän läpinäkyviä efektejä sekä ikkunoiden pyöreämpiä kulmia.

Käyttöliittymäuudistusten lisäksi myös monet macOS:n sovellukset kokevat parannuksia. Safari-selaimen avaussivua voi personoida jatkossa paremmin oman mielen mukaan ja vieraskielisten sivujen kääntäminen onnistuu automaattisesti.

Myös Safarin suorituskykyä on parannettu ja kehittäjät voivat tuoda Safariin lisäosia aiempaa helpommin. Safarin lisäksi myös Maps ja Messages päivittyvät uusilla ominaisuuksilla.

Käyttöjärjestelmäpäivityksen jakelu alkaa tänä syksynä. Se saapuu MacBookeille (2015 ja uudemmat), MacBook Aireille (2013 ja uudemmat), MacBook Pro (2013 ja uudemmat), Mac Mineille (2014 ja uudemmat), iMaceille (2014 ja uudemmat), iMac Prolle ja Mac Prolle (2013 ja uudemmat).

Käyttöjärjestelmäpäivityksen esittelyn lisäksi Apple vahvisti, että se aikoo tuoda ARM-suorittimet Mac-koneisiin. Transition ARM-suorittimiin on määrä alkaa loppuvuodesta ja päättyä vuonna 2022.