UUSIMMAT

Applen älykaiutin jättää jälkensä – nimittäin puiseen pöytään

18.02.2018 17:26 | Muropaketin toimitus

Apple on viimein saanut oman älykaiuttimensa ulos kisaamaan Googlen ja Amazonin tuotteiden kanssa. Taival ei ala aivan ruusuisissa merkeissä.

Useat tahot ovat nimittäin Cnetin mukaan huomanneet HomePod -kaiuttimen jättävän jälkeensä valkoisia jälkiä, mikäli kaiutin on asetettu puiselle alustalle kuten pöydälle tai tuolille.

Apple ei edes väitä etteikö näin voisi tapahtua, tai että kyseessä olisi jonkilainen käyttäjän virhe. Yhtiö on myöntänyt tapahtuneen, mutta kertoo jälkien katoavan puusta ajan myötä. Apple myös kehottaa puhdistamaan jälkiä saaneet puuosat ”valmistajan suosittelemalla öljyämismetodilla”. Valmistaja myös muistuttaa, että ongelma on yleinen kaiuttimissa, joiden pohjassa on käytetty silikonia. Ainakin yksi Twitter-käyttäjä onkin raportoinut samanlaisesta ilmiöstä myös Amazonin Echo Dot -kaiuttimen kanssa.

Cnet toteaa myös ironisesti, että on erikoista ettei Apple pyrkinyt rahastamaan asialla, ja ole tuonut markkinoille 75 dollarin hintaisia kauitinalustoja suojaamaan puupöytiä.