Uusimmat

Asus julkaisi VivoBook Flip 14 -kannettavan – mukana ensimmäistä kertaa Intel DG1 -näytönohjain

19.10.2020 18:09 Muropaketin toimitus

Asus julkisti juuri VivoBook Flip 14 -kannettavan. Se on ensimmäinen kannettava, joka sisältää erillisen Intel DG 1 -näytönohjainpiirin.

Suorittimena laitteessa toimii Intelin 10 nanometrin valmistusprosessiin perustuvat Tiger Lake -prosessori. Prosessoreita on tarjolla kahta mallia, sekä Core i7-1165G7 ja Core i5-1135G7. Molemmissa suorittimissa on tuttuun tapaan neljä ydintä ja kahdeksan säiettä. Välimuistia on tarjolla 12 megatavua tai 8 megatavua. Core i7:n kellotaajuus nousee 4,7 gigahertsiin ja Core i5 -version 4,2 gigahertsiin.

Kannettavan perusversioissa mukana tulee kahdeksan gigatavua LPDDR4X (4266 MHz) -muistia. Sitä on mahdollista kasvattaa 16 gigatavuun saakka. Tallennustilana toimii 128 gigatavun PCIe SSD-asema. Tallennustila on saatavilla enintään teratavun kokoisena. Intel Optane -muistia on 32 gigatavua.

Intelin Xe-arkkitehtuuriin perustuvasta DG1 -näytönohjainpiiristä tiedetään sen verran, että sen mukana tulee neljä gigatavua VRAM-muistia, joka on todennäköisesti GDDR6-tyyppistä. Laitteen näyttönä toimii 14-tuumainen, led-taustavalaistu näyttö, jossa käytetään Full HD -resoluutiota.

Lisäksi kannettavassa on Thunderbolt 4 USB Type-C-, USB 3.2 Gen 2 Type-A- ja USB 2.0 -liitäntä. Ulkoinen näyttö liitetään HDMI-liitäntään. Muina varusteina ovat MicroSD-kortinlukija ja turvalukko. Langattomista yhteyksistä tuettuina ovat WiFi 5 ja 6 sekä Bluetooth 5.0.

Kannettavan kerrotaan latautuvan 49 minuutissa 60 prosenttiin akkukapasiteetista. Painoa laitteella on 1,5 kiloa. Milloin kannettava tarkalleen ottaen tulee myyntiin, on vielä hämärän peitossa, mutta Yhdysvalloissa hinnan odotetaan asettuvan tuhannen dollarin tienoille.

Muropaketin uusimmat