Uusimmat

Essential-pomo Rubin visioi tulevaa, kuittasi Sharpin uutuusmallista ja lupasi uusia moduuleita

22.08.2017 18:07 Muropaketin toimitus

Innovaattori Andy Rubin on ottanut kantaa Sharpin melkoisen tutulta näyttävään uutuuspuhelimeen, ja luvannut myös Essentialin ensimmäiseen puhelinmalliin uusia lisäosia.

Laajassa Bloombergin haastattelussa Rubin kertoo laajasti näkemyksiään älypuhelinmaailmasta. Hän kertoo Samsungin ja Applen muodostaman duopolin olevan sopiva kohde, jonka Essential toiminnallaan haluaa haastaa. Hän vertaa Essentialia myös Teslaan, joka on rohkeasti lähtenyt haastamaan uutena pelurina alan vakiintuneita jättiläisiä.

Yksi suurista Rubinin visioimista muutoksista on tekoälyn huomattavasti nykyistä suurempi rooli. Tulevia puhelinmalleja ei tarvitse jatkuvasti näplätä, vaan puhelin osaa automaattisesti hoitaa asioita, jotka nykyisin vaativat luuriin tarttumista. Tämänhetkisia ratkaisuja, kuten Siriä ja Amazon Alexaa, Rubin kutsuu ”eilispäivän ideoiksi”. Tulevaisuudessa puhelin esimerkiksi voisi oppia miten käyttäjä vastaa tietyn kaverinsa lounaskutsuihin, ja alkaa pian vastata niihin automaattisesti.

Sharpin hyvin essentialmainen uutuuspuhelin Aquos S2 ei Rubinia miellytä, vaikka kopioinnin väitetäänkin olevan imartelun jaloin muoto. ”Olisittepa nähneet sen sähköpostin!”, Rubin viittaa Sharpin puhelinta koskeneeseen viestiinsä Foxconn-johtaja Terry Goulle. Foxconn valmistaa niin Essentialin kuin Sharpinkin puhelimet.

Aiemmin on ollut tiedossa kuusi erilaista Essential-yhteensopivaa lisälaitetta. Nyt Rubin paljastaa pari lisää. Toinen on puhelimen ääntä korkeatasoisena langattomasti autostereoihin siirtävä mokkula ja toinen ”maailman pienin 3D-laserskanneri”. Tarkemmin laitteen toimintaa tai käyttötarkoitusta hän ei kuitenkaan suostu avaamaan.