Uusimmat

Google kehittää holografisia laseja sekä älytatuointeja – muutakin ehkä horisontissa

19.07.2020 20:12 Muropaketin toimitus

Googlella mietitään miten erilaisia päälle puettavia tuotteita voisi hyödyntää. Yksi Googlen tutkimusprojekteista näyttäisi olevan vuonna 2015 julkaistujen Google Glass -lasien seuraaja, jota kutsutaan nimellä 1D Eyeware.

Cnet kertoo, että uusia teknologioita on kehitelty sekä Googlen Interaction Lab -osastolla, että Googlen rahoittamissa yliopistotutkimuksissa.

Yksi teknologioista on älytatuointeihin perustuva SkinMarks, joka on kehitetty Saarland-yliopistossa Saksassa. Älytatuoinnilla tarkoitetaan sähköä johtavaa mustetta, joka on tulostettu tatuointipaperille ja se toimii siis siirtotatuoinnin tapaan. Musteen sisältämät sensorit pystyvät lukemaan erilaisia eleitä kuten puristamista, naputtamista tai pyyhkäisyä. Mustetta voisi käyttää esimerkiksi kämmenessä, jolloin kättä puristavalla liikkeellä voisi lähettää sähköisen impulssin älylaitteelle.

Ilmeisesti myös Google Glass -laseille haetaan seuraajaa, nimellä 1D Eyewear. Lasit ovat esteettisemmät kuin edeltäjänsä. Pelkistetympi ulkomuoto mahdollistuu siirtämällä osa toiminnallisuudesta Android-laitteen tehtäväksi.

1D Eyewear

Lasien kerrotaan olevan holografiset, joka tarkoittaa visuaalisen informaation näyttämistä lasien käyttäjän näkökentässä. Tällainen informaatio voisi esimerkiksi näyttää sähköposteja tai auttaa navigoinnissa toimimalla yhdessä puhelimen Google Maps -sovelluksen kanssa.

Myös tekstiileihin upotettavat, eleitä tunnistavat sensorit ovat Googlen mielenkiinnon kohteena. Kehitystyötä tehdään ainakin SmartSleeve ja StrechEBand -nimisten projektien parissa.

Muropaketin uusimmat