Uusimmat

Huawei esitteli myös Watch GT -älykellon – Lupaa hurjaa akkukestoa

18.10.2018 10:21 Muropaketin toimitus

Huawei esitteli Mate 20 -mallien ohella odotetusti uuden Watch GT -älykellon, joka lupaa tarjota selvästi kilpailijoitaan paremman akkukeston.

Huawei on sekoittanut älykellojen pakkaa uudella Mate 20 -mallien ohessa julkistetulla Watch GT:llä. Wear OS:n sijaan se toimii Huawein omalla LightOS-käyttöjärjestelmällä ja sen järjestelmäpiiri on vähävirtainen Cortex-M4.

Yhdistelmän myötä Huawei lupaa Watch GT:lle selvästi monia muita älykelloja parempaa akkukestoa: Mikäli Watch GT:tä käyttää vain puhelimesta saapuvien ilmoitusten lukemiseen, voi akku kestää jopa kuukauden. Jatkuvalla sykemittauksella akku kestää noin kaksi viikkoa ja GPS:llä ja sykemittauksella vajaan vuorokauden.

Watch GT:n 1,39-tuumainen AMOLED-paneeli toimii 454 x 454 -resoluutiolla ja älykello on vesitiivis aina 50 metrin syvyyteen saakka. Ranteesta tapahtuvaa sykemittausta tarkentaa Huawein oma TruSeen 3.0 -teknologia, joka vähentää virhemittausten määrää. Watch GT osaa mitata myös unen laatua ja muita käyttäjän terveyteen liittyviä arvoja. Älykellossa on 128 megatavua sisäistä tallennustilaa ja 16 megatavua keskusmuistia.

Urheilullisempi Watch GT Sport tulee maksamaan 199 euroa, siinä missä perinteisemmällä ulkomuodolla varustetun Classic-mallin hinnaksi on ilmoitettu 249 euroa. Malleista ainakin Classic saapuu Suomessa myyntiin marraskuun aikana.

Watch GT:n lisäksi Huawei esitteli 99 euroa maksavan Band 3 Pro -aktiivisuusrannekkeen, jossa on 0,95 tuuman näyttö. Se sisältää sykemittauksen, GPS:n, unenseurannan