Uusimmat

Huawei jäi kiinni älypuhelinten suorituskykymittauksissa huijaamisesta

08.09.2018 19:11 Muropaketin toimitus

Anandtechin testit ovat paljastaneet Huawei huijanneen älypuhelinten suorituskykyä mittaavissa testeissä.

Anandtech on paljastanut Huawein huijanneen älypuhelinten suorituskykyä mittaavissa GFXBench ja 3DMark -testeissä. Havaittuaan testiohjelman käynnistymisen Huawein P20, P20 Pro, Nova 3 ja Honor Play -puhelimet toimivat paljon tavallista suuremmalla teholla, mikä nostaa laitteen suorituskykyä hetkellisesti. Samalla tehon kasvatus nostaa lämmöntuoton suuremmaksi kuin mitä puhelin kykenee pitkällä juoksulla kestämään.

Testitulosten perusteella huijatut tulokset olivat osittain jopa 47 prosenttia todellisuutta parempia. Huijaus voitiin todeta, kun testiohjelmista ajettiin muokattuja versioita, joita Huawein puhelimet eivät kykeneet tunnistamaan ja niistä saatuja tuloksia verrattiin virallisien testiohjelmien tuloksiin.

Huawei on kommentoinut tapausta Anandtechille toteamalla, että valmistaja joutuu huijaamaan suorituskykytesteissä, koska kaikki muutkin kiinalaisvalmistajat huijaavat. Heikommat suorituskykytulokset puolestaan johtavat heikompiin myynteihin.

3DMark on poistanut Huawei P20:n, P20 Pron, Nova 3:n ja Honor Playn tulokset omasta tietokannastaan huijauksen tultua ilmi, raportoi Engadet.