UUSIMMAT

Huawei P20 Pro -puhelimen ”hirviökameran” tiedot vuosivat

21.03.2018 15:27 | Muropaketin toimitus

Huawei P20 Pro on yksi tämän vuoden mielenkiintoisimmista älypuhelimista. Laitteen takapuolella on peräti kolme kameraa, joista on nyt vuotanut julki uusia tietoja.

Saksalainen WinFuture.de uutisoi lähteisiinsä vedoten laitteen kameratekniikasta verraten sitä hirviökameralla varustettuun Nokia Lumia 1020 -puhelimeen.

Charlotte-koodinimellä tunnetun P20 Pro -puhelimen pääasiallisen kameran kennossa on peräti 40 megapikseliä. Valmistajan mukaan laitteessa on myös ”viisinkertainen hybridizoom”. Ilmeisesti tässä hyödynnetään erillistä kahdeksan megapikselin kennoa, jonka teleobjektiivia ja 40 megapikselin pääkameran rajattua kuvaa hyödyntämällä päästään lähelle viisinkertaisen optisen suurennuksen laatua.

Käytössä on myös kolmas, 20 megapikselin kenno. Se kuvaa pelkästään mustavalkoista informaatiota. Enimmäkseen tätä käytetään syvyysinformaation tallentamiseen ja bokeh-efektin luomiseen, mutta oma osansa lisäkennolla on myös pääkameran kuvien kirkkauden ja kontrastin parantamisessa.

Etupuolella on 24 megapikselin selfie-kamera. Kuten päätakakamerakin, hyödyntää ”Light fusioniksi” nimettyä tekniikkaa, jonka Winfuture epäilee olevan markkinointitermi ylinäytteistykselle, jota käytettiin myös Lumia 1020- ja jo Nokia 808 PureView -puhelimissa.

Kitin 970 -järjestelmäpiirillä, 6,1 -tuuman OLED-näytöllä, 6 gigatavun muistilla ja 128 gigatavun tallennustilalla varustetun puhelimen hinnaksi kerrotaan alustavasti 899 euroa.

Muropaketin uusimmat