UUSIMMAT

Huawein huippuluokan järjestelmäpiiri Kirin 9000 olisi sisäänrakennetulla 5G-modeemillaan ensimmäinen laatuaan

20.09.2020 13:05 | Muropaketin toimitus

Uudet Huawei Mate 40 -puhelimet tulevat markkinoille piakkoin. Yksi puhelimen mielenkiintoisista piirteistä on siinä käytetty 5 nm -prosessilla valmistettu järjestelmäpiiri, jossa on sisäänrakennettu 5G-modeemi. Euroopassa niitä ei kuitenkaan välttämättä nähdä vielä pitkään aikaan.

GSM Arenan mukaan Huawein sisällä vaikuttavat lähteet ovat kertoneet, että Kirin 9000 -järjestelmäpiirissä olisi sisäänrakennettuna 5G-modeemi. Mikäli näin on, se on ensimmäinen 5 nm -prosessilla valmistettu järjestelmäpiiri, johon on integroitu 5G-modeemi. Apple esitteli juuri 5 nm -prosessiin perustuvan A14-järjestelmäpiirinsä, mutta siinä on ulkoinen 5G-modeemi.

Vuotaja Roland Quandt kertoo, että Mate 40 -puhelimet esitellään suorassa lähetyksessä, joka on tällä hetkellä suunniteltu tapahtuvaksi lokakuun puolessa välissä. Esittely on ilmeisesti pääasiassa tarkoitettu Kiinan markkinoille, sillä huhujen mukaan Mate 40 -puhelinta ei nähdä Euroopassa ennen vuotta 2021.

Joidenkin väitteiden mukaan Kirin 9000 -järjestelmäpiiri olisi varattu Mate 40 Pro ja Pro+ -malleille vaatimattomamman Kirin 9000E -sirun ollessa tarjolla Mate 40 -perusmalliin.

Kerroimme aiemmin Huaweilla olevan mahdollisesti käytössään Kirin 9000 -piirejä vain puolet odotetusta.