Huawei tilasi TSMC:ltä 15 miljoonaa järjestelmäpiiriä Mate 40 -lippulaivapuhelimeensa – nyt niitä onkin vain 8,8 miljoonaa?

18.09.2020 20:40 | Muropaketin toimitus

Huaweilla ei ehkä olekaan käytettävissään niin montaa kappaletta Kirin 9000 -järjestelmäpiirejä kuin on luultu. Niitä on toimitettu tiettävästi vain noin puolet.

GSM Arena kertoo kiinalaisessa sosiaalisen median palvelussa Weibossa vaikuttavan vuotajan tietojen mahdollisesti varmistaneen, että Huaweilla on käytettävissään Kirin 9000 -järjestelmäpiirejä vain noin 8,8 miljoonaa kappaletta taiwanilaiselta TSMC:ltä tilatun 15 miljoonan sijaan.

Luotettavana pidetty vuotaja kertoi, että piikiekkoja on ollut noin 22 000 kappaletta. Yhdestä piikiekosta on mahdollista tuottaa noin 400 ydintä, joten laskutoimituksen perusteella järjestelmäpiirejä on vähemmän kuin piti.

Kirin 9000 -järjestelmäpiirejä käytetään Huawei Mate 40 -lippulaivapuhelimessa, joita on odotettu toimitettavan kahdeksan miljoonaa kappaletta vuoden loppuun mennessä. Yhdysvaltain asettamien rajoitteiden vuoksi TSMC ei voi enää valmistaa Huaweille lisää järjestelmäpiirejä, mikäli niille on tarvetta.

Samsung ja TSMC ovat ainoat valmistajat, jotka käyttävät massatuotannossa 5 nm -valmistusprosessia, ja myöskään Samsung ei saa toimittaa piirejä Huaweille. Huawein oma kanta on, ettei kyseessä olisi ongelma, sillä yritys tiedotti aiemmin komponenttien riittävän.

Muropaketin uusimmat