UUSIMMAT

Instagram, YouTube ja Facebook saattavat saada jatkossa huimia sakkoja – taustalla vuonna 2017 sattunut murhenäytelmä

17.08.2019 19:45 | Muropaketin toimitus | 1

Britanniassa suunnitellaan sanktioita sosiaalisen median jättejä vastaan. Tavoitteena on palveluiden siistiminen viranomaisia huolettavista videoista.

Brittihallinto haluaa Cnetin mukaan saada kitkettyä palveluista ainakin väkivaltaan kannustamisen, lasten hyväksikäytön sekä pornografian. Luvassa on kovia rangaistuksia, mikäli palvelut eivät onnistu tekemään toivottua ryhtiliikettä.

Viestintävirasto Ofcom saa vastuulleen yritysjättien valvomisen. Mikäli viranomainen ei ole tyytyväinen niiden toimintaan, sakko voi olla jopa viisi prosenttia tuotoista. Pahimmassa tapauksessa palvelua vaaditaan suljettavaksi. Uudet pelisäännöt astuvat voimaan ensi vuonna, tarkalleen 19. syyskuuta 2020. Ofcom on valvovana viranomaisena vain väliaikaisesti, sillä sen tilalle perustetaan myöhemmin pelkästään internetiin keskittynyt virasto.

Uudet säädökset koskevat suurten jättien lisäksi myös pienempiä toimijoita, kuten tiedostopalveluita, foorumeita, viestipalveluita ja hakukoneita.

Kyseenalaista materiaalia on ollut tarjolla netissä kautta sen historian. Britanniassa keskustelu sosiaalisen median haitallisesta sisällöstä sai kuitenkin uutta tuulta purjeisiin vuonna 2017, kun 14-vuotias tyttö teki itsemurhan katseltuaan itsetuhoisia videoita.

 

Keskustelu

Ja brittihallituksella varmasti onkin paljon muskeleita toteuttaa uhkauksensa näin brexitin kynnyksellä, mikäli sopimukseton ero astuu voimaan kuten heidän pääministerinsä Johtaja Turhapuro-Johnson lupailee, niin taitavat webbipalveluiden euroserverit valahtaa Saksaan ja Irlantiin niin että napsahtaa. Siinähän sitten seuraavat Kiinaa, Venäjää ja muita diktatuureja yrittäen estää pääsyä palveluihin samaa tahtia kun kansa hankkii VPN:iä estoja välttääkseen.

Muropaketin uusimmat