UUSIMMAT

Kokeilu Nanoleaf-RGB-valopaneelit – kulmikkaat elementit tuovat valoa ja tunnelmaa huoneeseen

30.12.2020 19:00 Ilari Hauhia

Tietokoneiden komponenteissa, hiirissä, näppäimistöissä ja vaikka missä on nykyään RGB-valoja. Mikäli väriloistoa haluaa jatkaa myös seinällä, ovat Nanoleaf-valopaneelit mainio valinta.

Nanoleafit ovat yksinkertaisimmillaan toisiinsa liitettäviä RGB-valopaneeleita, joita voi ohjata mobiliisovelluksen kautta. Älyvaloihin voi ladata sovelluksen kautta tai tehdä itse erilaisia väripaletteja, joita valot sitten toistavat. Valoista voi halutessaan tehdä kokonaan yksiväriset, tai jokainen paneeli voi olla eri värinen. Myös värisarjojen ja ajoituksien säätäminen onnistuu laajasti, joten Nanoleafien avulla voi toteuttaa hyvin monenlaisia valoesityksiä.

Nykyään Nanoleaf-älyvaloja on saatavilla useissa eri muodoissa. Testissä olleiden kolmioiden lisäksi saatavilla on myös neliöitä ja kuusikulmioita, jonka lisäksi kokonaisuutta voi laajentaa muun muassa Rhythm-lisäosalla, jonka avulla valojen välkkeen voi yhdistää soivaan musiikkikappaleeseen.

Valot voi asentaa seinälle haluamaansa muodostelmaan ja ne yhdistyvät toisiinsa pienillä liuskoilla, jotka asennetaan valopaneelien väliin. Kun sopiva asetelma on mietittynä valmiiksi, voi Nanoleafien hieman työläs asennusprosessi alkaa.

Valot liimataan paikalleen seinään kaksipuoleisella teipillä. Asennuksessa on oltava hyvin tarkkana, että valot tulevat suoraan, sillä paneelien asennon muokkaus ei tietenkään enää liimaamisen jälkeen ole mahdollista. Jos paneelien väliin jää pienikin rako eivätkä ne ole kunnolla yhdessä, voi se näkyä ikävästi lopputuloksessa.

Nanoleafeja myydään eri kokoisissa aloituspakkauksissa. Testissä olleet valot edustavat hieman vanhempaa mallia, mutta niissä on uudemman 199 euron Nanoleaf Shapes Triangles Starter Kitin tavoin yhteensä yhdeksän valopaneelia. Lisäkolmioita voi ostaa aloituspakkauksen päälle vielä erikseen, mikäli haluaa luoda suuremman valoinstallaation.

Tarjolla on myös erillinen kaukosäädin, mikäli mobiilisovelluksen käyttäminen ei miellytä. Lisäksi valoihin tallennettuja esityksiä voi vaihtaa myös pienestä napista, joka sijaitsee virtajohdon päässä olevassa valoihin yhdistyvässä ohjausyksikössä.

Mobiilisovellus on kuitenkin yksinkertaisen toimiva. Kun valot on paritettu sovelluksen kanssa, voi eri valoesitysten välillä vaihdella sujuvasti. Myös uusien käyttäjien tekemien esitysten lataaminen on helppoa ja nopeaa.

Kokonaisuudessaan Nanoleafit ovat tyylikkäät ja helppokäyttöiset älyvalot, joita voi suositella vaikkapa pelinurkkaukseen, olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen luomaan tunnelmaa.

Hyvää

 • Rajaton värivalikoima
 • Toimiva mobiilisovellus
 • Näyttävä kokonaisuus

Huonoa

 • Työläs asennusprosessi
 • Korkea hinta

Nanoleaf Shapes Triangles Starter Kit tekniset tiedot

 • Hinta: 199 euroa
 • Värilämpötila: 1200 – 6500 kelviniä
 • Valoteho: 80 lumenia per paneeli
 • Virrankulutus: 1,5 wattia per paneeli
 • WiFi-yhteys, yhteensopiva Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT, Nanoleaf Remote, Razer Synapse, SmartThings ja Homey -ohjelmien kanssa
 • Yhden kolmion sivun pituus 230 mm

Muropaketin uusimmat