MCNEX toimittaa Samsungille kaksoiskameroita, ensi vuonna mukana joka neljännessa puhelimessa

22.09.2017 13:27 | Muropaketin toimitus

Samsung viivytteli yllättävän pitkään lähtöään mukaan kaksoiskamerapuhelimiin. Nyt sellaisia on sitten tulossa roppakaupalla, osan kameroista Samsung toteuttaa itse ja osan hankkii korealaiselta MCNEX-elektroniikkayritykseltä.

Korealaisen Etnews-sivuston mukaan Samsung on juuri solminut sopimuksen kameroiden toimittamisesta. MCNEX kommentoi asiasta kysyttäessä ettei voi puhua luottamuksellisista asiakassuhteista mitään. Lehden tietojen mukaan MCNEX kuitenkin toimittaa korealaisjätille 13 ja 5 megapikselin kennoja. Myös Samsung Electro-Mechanics, joka on Note 8 -puhelimen kaksoiskameran takana, jatkaa yhteistyötä mobiili-Samsungin kanssa. MCNEXin 13 megapikselin kennossa on automaattitarkennus, mutta ei optista kuvanvakainta. Valmistajalla on aiemminkin kokemusta yhteistyöstä Samsungin kanssa, jonka edullisiin ja keskihintaisiin malleihin se on toimittanut taka- ja etukameroita. Lisäksi MCNEX on tehnyt yhteistyötä kaksoiskameroiden parissa japanilaisten ja kiinalaisten puhelinvalmistajien kanssa.

Ilmeisesti molempien valmistajien kameroita käytetään Galaxy J Plus -puhelimessa, joka kiinassa kulkee nimellä Galaxy C8. Lisää malleja puskee markkinoille ensi vuonna, sillä sisäisesti Samsung on asettanut tavoitteeksi, että sen ensi vuoden malleista peräti 25 prosenttia on varustettu kaksoiskameralla.  KTB Investment & Securities on arvioinut kaksoiskameroilla varustettujen puhelinten myynnin kasvavan 62 prosenttia vuodesta 2017 vuoteen 2018, rahaa bisneksessä liikkuu silloin 7,4 miljardia dollaria. Lukumäärätkin kasvavat huimasti. Vuonna 2016 kaksoiskamerapuhelimia myytiin 60 miljoonaa, tänä vuonna niitä ennustetaan menevän kaupaksi jo 230 miljoonaa ja ensi vuonna peräti 400 miljoonaa kappaletta.