Uusimmat

MediaTek yllättää, julkisti uuden Sensio-piirin

17.12.2017 11:36 Muropaketin toimitus

MediaTek tunnetaan ennenkaikkea edullisten Android-puhelinten järjestelmäpiireistä. Nyt yritys on kuitenkin julkaissut bioanturin.

Qualcommin puristuksissa yrittää MediaTek löytää kasvua muilta aloilta. Androidheadlinesin mukaan aktiivisuusrannekkeet ja niiden tyyppiset laitteet ovat hurjasti nousussa oleva ala, joten MediaTek on selvästi tähyämässä osaansa tästä markkinasta. Uusi piiri on tosin tarkoitettu puhelimiin, ei rannekkeisiin tai kelloihin.,

Sensioksi nimetty bioanturi vaatii erikoista otetta puhelimesta. Yhden sormen tulee koskettaa puhelimen takaosaa, yhden oikeaa kylkeä ja toisen käden yhden sormen samaa kylkeä. Kunhan ote on oikea, saa Sensiosta irti huomattavasti tarkempaa dataa kuin tavallisesta sykemittarista. Mitattavia asioita ovat muun muassa käyttäjän syke, sykevälivaihtelu, verenpaine, sydänsähkökäyrä (ECG) ja happisaturaatio (SpO2). Kaikki mittaukset tehdään alle minuutissa. MediaTekin sovelluksella mittaustulokset tallentuvat paitsi puhelimen paikalliseen muistiin, myös pilveen.

Piiri, viralliselta nimeltään MT 6381, on erittäin pieni, valmistajan mukaan yksi maailman pienimpiä ECG-laitteita. Sen lisääminen puhelimeen ei siis kasvata laitteen kokoa saatikka akun kulutusta. Tällä hetkellä piiri on sisäisessä testauksessa, mutta sen on luvattu lähtevän jakeluun MediaTekin kumppaneille ensi vuoden alusta alkaen. Valmistaja ei kuitenkaan ole paljastanut minkä merkkisissä puhelimissa piiriä on mahdollista nähdä.