UUSIMMAT

Testi Langattomat OnePlus Nord Buds -nappikuulokkeet sopivat budjettiratkaisua etsiville

22.06.2022 20:00 Ilari Hauhia

OnePlussan tuoreet Nord Budsit ovat todellinen budjettivaihtoehto, sillä niiden suositushinta on vain 49 euroa. Edullisesta hinnastaan huolimatta Nord Budsit tarjoavat kelpo äänenlaatua.

Täyslangattomien nappikuulokkeiden valikoima markkinoilla on kasvanut viime vuosina vauhdikkaasti. Vaikka kuulokkeita saa jo varsin laajasti alle sadan euron hintaluokassa, ovat alle 50 eurolla saatavat täyslangattomat nappikuulokkeet edelleen varsin harvinaisia. Nyt julkaistut OnePlus Nord Budsit tarjoavat mainion vaihtoehdon budjettiluokkaan. Tyyliltään kyse on korvaan tunkeutuvista, silikonisilla sovitteilla varustetuista in-ear-kuulokkeista.

Silikonisovitteita toimitetaan myyntipakkauksessa kolmea eri kokoa. Myyntipakkaukseen kuuluvat lisäksi myös USB-A-USB-C-kaapeli ja ohjekirjoja.

Nord Budsit erottuvat kilpailijoistaan ulkonäkönsä puolesta. Kuulokkeissa on mattamusta lättänä varsi, siinä missä useimmissa kilpailevissa kuulokkeissa varret ovat pienempiä ja sirompia, tai niitä ei ole lainkaan. Kuulokkeissa on hieman varresta ulkonevat kiiltävän mustat kosketusalueet, joiden lisäksi myös korvaosa kiiltää. Nord Budsien kosketusohjaaminen onnistuu helposti, eivätkä virhekosketukset ole yleisiä. Yhden kuulokkeen ulkomitat ovat 27,76 x 20,72 x 23,49 millimetriä ja painoa yhdellä kuulokeella on 4,82 grammaa.

Nord Budsien 12,4 millimetrin kaiutinelementtien tuottama äänenlaatu on hinta huomioiden hyvä. Kuulokkeiden tuottama ääni on selvän bassovoittoista, mutta silti musiikin kuunteleminen kuulokkeista ylittää odotukset. Äänenlaatu ei luonnollisesti kestä vertailua kalliimpiin malleihin, kuten vaikkapa OnePlussan omiin OnePlus Buds Pro -kuulokkeisiin, mutta omassa hintaluokassaan ne toimivat hyvin.

Parhaan mahdollisen äänenlaadun saavuttamiseksi kannattaa kokeilla eri sovitevaihtoehtoja. Mikäli silikoniset sovitteet ovat liian isot tai pienet, kuulokkeet eivät sovi korvakäytävään tarpeeksi tiiviisti. Näin ne voivat tippua herkästi päästä, eikä äänenlaatu pääse vakuuttamaan.

Omalla kohdallani suurimmat sovitteet sopivat korviin parhaiten, ja sopivien sovitteiden myötä kuulokkeet ovat päässä varsin mukavat. Kuulokkeet on suojattu roiskeita vastaan IP55-standardin mukaisesti, eli niitä uskaltaa pitää päässä vaikkapa vesisateessa.

Nord Budseista ei löydy aktiivista vastamelutoimintoa, mikä ei sinällään yllätä kuulokkeiden hintaluokka huomioon ottaen. Kuulokkeiden kenties suorin kilpailija onkin mahdollisesti OnePlussan oma vanhempi Buds Z -malli, jota saa alennusmyynneistä jopa uudempia Nord Budseja edullisemmin. Kuulokkeiden äänenlaatu onkin subjektiivisesti vertailtuna suunnilleen samalla tasolla, ja molemmat kuulokkeet ovat yhtä lailla bassovoittoisia. Toisaalta mikäli kuulokkeilta toivoo edes auttavaa aktiivista vastamelutoimintoa, kääntyy katse hieman kalliimpiin OnePlus Buds Z2 -kuulokkeisiin.

LUE MYÖS: Testi Täysin langattomat OnePlus Buds Z -kuulokkeet – ”Halpismalli” pesee jopa kalliimman sisarmallinsa

OnePlussan uutuuskuulokkeet yhdistyvät äänilähteeseen Bluetooth 5.2 -yhteyden avulla. Tuettuja koodekkeja ovat vain SBS sekä AAC, eikä esimerkiki aptX-tukea löydy. OnePlus-puhelimiin yhdistettäessä kuulokkeet tukevat nopeaa paritusta, Dolby Atmosta sekä matalan viiveen tilaa, mutta muiden laitteiden käyttäjät eivät näistä ominaisuuksista pääse iloitsemaan. Dolby Atmos on käytössä OnePlus 7 -puhelimia uudemmilla ”numeroiduilla” malleilla, mutta ei edullisemmilla OnePlus Nord -mallistoon puhelimilla.

Nord Budseissa ei ole lainkaan ominaisuutta, jonka avulla ne tunnistaisivat olevansa korvissa. Näin musiikin toisto ei katkea automaattisesti, mikäli kuulokkeen ottaa korvasta, vaan musiikki tulee pysäyttää itse.

OnePlus Nord Buds -kuulokkeiden latauskotelo on yksinkertainen ja toimiva, joskin varsin suurikokoinen. Läppä pysyy tukevasti kiinni magneetilla esimerkiksi taskussa, mutta tarvittaessa kotelon saa auki helposti. Kummassakin kuulokkeessa on 41 milliampeeritunnin akku, ja latauskotelon akku on 480 milliampeeritunnin kokoinen.

OnePlussan mukaan kuulokkeiden akkukesto on noin seitsemän tuntia yhdellä latauksella. Tosielämässä akku tuntui riittävän noin kuudesta seitsemään tunniksi, mikä on hyvä tulos. Latauskotelosta kuulokkeet voi ladata kolmeen kertaan, eli yhteensä kuunteluaikaa on tarjolla jopa noin 30 tuntia.

Kun kuulokkeita lataa latauskotelosta kymmenen minuutin ajan, ehtii niihin latautua virtaa noin kolmeksi tunniksi.  Latauskotelon lataaminen kestää noin kaksi tuntia. OnePlus Nord Buds -kuulokkeiden kotelo ei tue langatonta latausta, vaan lataus tapahtuu USB-C-liittimen kautta.

Kokonaisuudessaan OnePlus Nord Buds -kuulokkeet ovat hyvät budjettiluokan täyslangattomat nappikuulokkeet. Mikäli kuulokkeisiin ei pysty upottamaan suurta summaa rahaa, tarjoavat Nordit Budsit hyvin vastinetta rahalle. Kuulokkeissa ei ole kovinkaan runsaasti erityisominaisuuksia, kuten aktiivista vastamelutoimintoa tai langatonta latausta, mutta pääasia eli äänenlaatu on saatu budjettihinnasta huolimatta kirittyä hyvälle tasolle.

Hyvää

 • Edullinen hinta
 • Hintaluokassaan riittävän hyvä äänenlaatu
 • Pätevä latauskotelo

Huonoa

 • Ei langatonta latausta tai vastamelutoimintoa
 • Kuulokkeet eivät tunnista olevansa korvissa

Tekniset tiedot OnePlus Nord Buds

 • Hinta: 49 €
 • Kaiutinelementti: 12,4 mm
 • Yhteydet, koodekit: Bluetooth 5.2, SBS ja AAC
 • Akku: 41 mAh (kuuloke), 480 mAh (latauskotelo)
 • Akkukesto (ilmoitettu): 7 h (300 h latauskotelolla, pikalatauksella 3 h kuunteluaikaa kymmenessä minuutissa)
 • Liitäntä: USB-C
 • Paino: 4,82 g per kuuloke, kotelo 41,7 g