Uusimmat

Ensivilkaisu Taittuvanäyttöinen Honor Magic V2 -puhelin – Se ohuempi vaihtoehto

05.09.2023 20:30 Kai Taipale

Honor esitteli IFA 2023 -tapahtumassa jo aiemmin Kiinan markkinoille julkaistun Honor Magic V2 -puhelimen myös Euroopan markkinoille. Kävimme messuilla pikaisesti kokeilemassa miltä tämä ohueksi kutistettu puhelin oikeastaan tuntuukaan kädessä.

Magic V2:n kanssa Honor on onnistunut siinä, mikä esimerkiksi Samsungilta on vielä saavuttamatta. Puhelin on yhtä ohut, kuin miltä perinteiset, hieman isomman kokoluokan lippulaivamallit ovat olleet. Se ei oikeastaan tunnu lähtökohtaisesti taittuvanäyttöiseltä mallilta. Ei siis ihme, että Honor Magic V2 onkin tämän hetken ohuin taittuvanäyttöinen älypuhelin.

Kun Honor Magic V2:n avaa, paljastuu keskeltä 7,92 tuuman AMOLED-näyttö. Sen tarkkuus on 2344 × 2156 pikseliä ja kuvasuhde 9,78:9. Keskellä näkyy edelleen saranan aiheuttama taitoskohta, mutta sitä ei voi pitää erityisen häiritsevänä. Messuoloissa tämä vaikutti olevan vähäisempi kuin esimerkiksi Samsung Galaxy Z Fold5 -mallissa.

Kun Honor Magic V2 on taitettuna auki, on sillä paksuuttakin vain lasipintaisella versiolla vain 4,8 millimetriä. Tämä on kädessä todella vähän. Sillä laite tuntuu paljon pienikokoista tablettia ohuemmalta ja samalla myös kevyeltä. Jälkimmäinen hieman hämää, sillä painoa puhelimella on kuitenkin vain 237 grammaa.

Kun laitteen taittaa kokoon paksuutta on edelleen vain 10,1 millimetriä. Käytännössä puhelin on vielä muotoiltu pyöristettyine reunoine niin, ettei välttämättä edes huomaisi pitelevänsä kädessä taittuvanäyttöistä puhelinta. Tämä on hieno saavutus.

Rakenteen onnistumista vahvistaa myös saranatuntuma, joka on sopivan napakka. Puhelin avautuu ilman ongelmia, mutta se myös sulkeutuu jämäkästi. Näytön voi käytännössä jättää lähinnä 90 asteen kulmaan, mutta napakkuuden myötä samsungmaiset välivaihtoehtokulmat kuitenkin puuttuvat.

Kansinäyttö on kooltaan 6,43 tuumaa. Sen tarkkuus on 2376 × 1080 pikseliä.

Magic V2:ssa käytetään Qualcommin Snapdragon 8 Gen 2 -mobiilialustan Leading Version -varianttia. Siinä tehokkaimman ytimen kellotaajuus yltää 3,36 gigahertsiin. RAM-muistia on 16 gigatavua ja tallennustilaa joko 256 tai 512 gigatavua. Lisäksi tarjolla on erillinen Ultimate-versio, jossa on teratavu tallennustilaa. 5000 milliampeeritunnin akku latautuu 66 watin teholla.

Magic V2:n pääkamera koostuu kolmesta kamerayksiköstä. 50 megapikselin pääkamera on optisesti vakautettu ja siinä on f1,9-aukko. 50 megapikselin ultralaajakulmakamera on varustettu f2,0-aukolla. Telekameran kenno on 20-megapikselinen ja optinen zoom yltää 2,5x-kertoimeen. Sisänäytössä 16 megapikselin kamera f2,2-aukolla.

Kuvassa yllä Samsung Galaxy Z Fold ja alla Honor Magic V2.

Magic V2:n edeltäjä on Magic Vs, joka on ollut Suomessakin myynnissä tämän vuoden alussa. Myös Magic V2 on tulossa myyntiin Euroopassa, mutta tarkkaa ajankohtaa ei paljastettu. Tämän myötä myös hinnoittelu jää arvoitukseksi. Suotavaa olisi, että malli ehtisi myyntiin aiemmin kuin myöhemmin. Uutuusmallin rakenne on nimittäin sen verran miellyttävä, että tämä voisi kirittää kilpailijoita samaan, monen toivomaan suuntaan.

LUE MYÖS: Testi Taittuvanäyttöinen Honor Magic Vs -puhelin – Hyvälläkään haastajalla ei ole helppoa

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat