UUSIMMAT

Kokeiltua: Nokia 1 ja kevennetty Android Go -käyttöjärjestelmä

27.06.2018 19:00 | Joonas Koivisto

Muropaketti testaa enimmäkseen puhelimien tehomalleja, mutta otimme mielenkiinnosta pikakokeiltavaksi myös HMD Globalin erittäin edullisen Android-Nokian. Uusi Nokia 1 ei teknisillä ominaisuuksillaan erityisemmin hurmaa, mutta juuri siitä syystä se onkin varustettu tavanomaista kevyemmällä Android Go -käyttöjärjestelmäversiolla. Kokeilussa selviää, miten keventäminen käytössä näkyy ja onko alle satasen puhelin hintansa arvoinen.

Nokia 1 on noin sadan euron hintaiseksi suunniteltu puhelin, mikä näkyy ominaisuuksissa. Muovisesta rungosta löytyy 4,5 tuuman IPS-paneeliin perustuva näyttö 854 x 480 resoluutiolla, joka tunnistaa enintään viiden yhtäaikaisen pisteen kosketuksen.

Järjestelmäpiirinä on MT6737M, joka sisältää neliytimisen 1,1 gigahertsin suorittimen. Keskusmuistia on gigatavu ja tallennustilaa kahdeksan gigatavua. Mallista löytyy myös muistikorttipaikka, joka tukee enintään 128 gigatavun microSD-kortteja. Akku on puhelimessa vaihdettava ja kapasiteetiltaan 2150 milliampeeria. Takakameran kennon tarkkuus on viisi megapikseliä, ja etukameran kaksi megapikseliä.

Yhteyksistä tuki on 802.11 b/g/n -standardien WiFi-yhteyksille, Bluetooth 4.2, GPS ja AGPS -paikannukselle ja 4G-yhteyksille tyypillisten matkapuhelinverkon standardien lisäksi. Nokia 1:ssä on kaksi Nano-SIM -korttipaikkaa. Puhelimesta löytyy 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja micro-USB-liitäntä.

Myyntipakkauksesta löytyy itse puhelimen kaveriksi microUSB-kaapeli, laturi, simppelit mikrofonilliset kuulokkeet ja käyttöohjeet monella kielellä.

Satasen hintaluokassa lähin älypuhelimeksi luokiteltava kilpailija on viime vuonna julkaistu Huawei Y6, sekä samaisen puhelimen tänä vuonna julkaistu hieman kalliimpi versio. Lähelle osuvat myös Galaxy J3, Nokia 2, Nokia 3 ja Xiaomi Redmi 5. Lisäksi erinäisiltä pienemmiltä kiinamerkeiltä on vaihdellen saatavilla muitakin lukuisia malleja tässä hintaluokassa.

Seuraavalla sivulla käydään läpi Android Go -käyttökokemus ja viimeisellä puhelimen muiden ominaisuuksien toimintaa.

Sisältö

  1. Aloitus
  2. Android Go
  3. Puhelimen ominaisuudet, suorituskyky ja yhteenveto

Muropaketin uusimmat