Testi: Samsung Galaxy S10+ on hintava huippupuhelin, josta muut valmistajat voivat ottaa mallia

07.03.2019 12:00 | Osku Kannisto | 1

Samsungin uusin lippulaivapuhelin Galaxy S10+ pitää sisällään huippuluokan speksit. Tämän lisäksi puhelin on erittäin tyylikäs, pursuaa tuoreita ominaisuuksia ja ihastuttaa käytettävyydellään. Voisi jopa sanoa, että S10+ täyttää luksuspuhelimen kriteerit kaikilta osin.

Helmikuun jälkipuoliskolla julkaistu Samsung Galaxy S10 -puhelinperhe koostuu kolmesta mallista. Muropaketin testiin otettiin malliston kookkain ja samalla kallein malli, Galaxy S10+, joka on suora seuraaja viime vuoden Galaxy S9+ -mallille.

Samsung Galaxy S10+ on 8 / 128 gigatavun versiona 1049 euron hintainen, ja se on saatavissa helmeilevän valkoisena sekä mustana. Keraamiset mustat kuoret sisältävästä huippumallista (12 Gt / 1 Tt) joutuu maksamaan 1679 euroa.

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,4 tuumaa, ja sen tarkkuus on WQHD (eli 3040 x 1440 pikseliä). Ison näytön myötä kuoriin on saatu mahtumaan peräti 4100 milliampeeritunnin akku, joka miellyttää varmasti kaikkia käyttäjiä. Kameravarustus on kattava. Kolme takakameraa taltioi kuvia eri polttoväleillä, millä voi tuoda kuvaukseen uusia kuvakulmia.

Galaxy S10+ seuraa nykytrendejä tuomalla näyttöön loven sijaan näyttöreiän. Siihen on istutettu kaksoisetukamera. Pääkameran rinnalla on syvyystietoa tallentava kamera, joka toimii apuna kasvojen tunnistuksessa.

Suorittimena Galaxy S10+:n euro-versiossa on Exynos 9820, joka koostuu kahdeksasta ytimestä ja on valmistettu kahdeksan nanometrin viivanleveydellä. Ytimet on jaettu kolmeen klusteriin. Kaksi tehokkainta ydintä on custom-versioita 2,7 gigahertsin kellotaajuudella. Niitä on tukemassa kaksi keskitason ja 2,3 gigahertsin Cortex A75 -ydintä ja neljä matalan kulutuksen, 1,9 gigahertsin Cortex A55 -ydintä. Lisäksi käytössä on erillinen NPU-suoritin tekoälylle. Pelikäyttöä tukee Mali-G76-grafiikkasuoritin.

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on Android 9.0 Pie. Sen päällä pyörii Samsungin oma, muutaman kuukauden ikäinen One UI -käyttöliittymä.

Puhelin on saanut IP68-luokituksen veden ja pölyn kestävyydelle. Laitteesta löytyy sukupuuttoon kuolemassa oleva kuulokeliitäntä sekä muistikorttipaikka, joka tukee microSD-kortteja aina 512 gigatavuun saakka.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto
Keskustelu

naah, tottakai on huippupuhelin mutta hintava ja muutama väärä valinta jota sami ei ole kuunnellut käyttäjiä

– ei 3.5 plugia,eli samin omat kustannus arvot on tärkeimpiä, kustannus ero ei näy ostajan hinnassa,vain samin lompakossa.
– typerä etukamera(t)!?. suuri miinus.
– kamera on hyvä ja riittävä olis jo S8 malleissa,tämä pilkkuilu vain lisää hintaa,eli monta takakameraa ja etukameraa.
– akku koko pieni, ja olisi ollu suuremi jos ko. ylläolevat asiat olisi tehty oikein.
– liikaa integroituja ohjelmia, nyt jo hirveästi jotka syövät akkuja kun koko ajan lähettävät raportia ulos tekemisistäsi.

S8+ mutta tällä akulla, IR sensorilla ja pop up etukameralla olis ollut jotain
positiivista on langaton tehokas lataus.

itse katselen ikävä kyllä %G kännyä joita yhtä ei tuoda suomeen,miksi ei tietoa,eli huawei 20x 5G mallia
tai ehkä oneplus 7 5G mallia….kattotaan, smista enää S8 tai S9 plus malleilla on pikku sauma.

Muropaketin uusimmat