Uusimmat

Testi Motorola Edge 30 Ultra- ja Xiaomi 12T Pro -puhelimet  – Huimat 200 megapikselin kamerat ja kovan luokan suorituskykyä alle tonnilla

13.11.2022 10:00 Aleksi Herttua

Maltillisesti hinnoitellut lippulaivapuhelimet ovat saaneet aivan uuden aseen kilpailussa kalliimpia malleja vastaan. Testin Motorola Edge 30 Ultra- ja Xiaomi 12T Pro -puhelimet ovat ensimmäisiä malleja, jotka hyödyntävät 200 megapikselin pääkameraa, eikä muussakaan suorituskyvyssä pihistellä.

Lippulaivapuhelimen odotetaan säväyttävän joka osa-alueella. Kun puhelimen hinnoittelee ”maltillisesti” alle tonniin, pitäisi saada vähemmän. Nyt näyttääkin, että juuri näihin malleihin on ladattu uusinta kameratekniikkaa, mitä muissa ei vielä ole. Testasimme, kuinka Motorola Edge 30 Ultra ja Xiaomi 12T Pro lunastavat lupauksensa.

Motorola Edge 30 Ultra on yrityksen todellinen lippulaivamalli Suomen markkinoilla. 200 megapikselin pääkameran lisäksi puhelin on ladattu täyteen suuria lukuja: 144 hertsin virkistystaajuuteen yltävä oled-näyttö, 125 watin lataus ja megapikseleitä pullistelevat ultralaaja- ja selfiekamerat.

Xiaomi 12T Pro jatkaa valmistajan t-malleille tuttua linjaa. Keskiöön nostetaan yksi myyvä ominaisuus, ja tarpeen vaatiessa muista karsitaan. Tässä tapauksessa panokset on laitettu 200 megapikselin pääkameraan ja muut kamerat jätetty 12 Pro -mallin vastaavia vaatimattomimmiksi (8 megapikselin ultralaaja ja 2 megapikselin makro). Myös langaton lataus uupuu.

Kaksikon hinnat jäävät alle tonnin, vaikka kummastakin Suomessa on myynnissä vain malliston hintavampi laiteversio. Motorola Edge 30 Ultra maksaa 899 euroa ja Xiaomi 12T Pro 849 euroa. Kumpikin sisältää 12 gigatavua keskusmuistia ja 256 gigatavua tallennustilaa. Xiaomin värivaihtoehdot ovat sininen ja musta, Motorolalla musta ja valkoinen.

Saman hintaluokan ehdoton kilpailija on OnePlus 10T. Vastaavalla laiteversiolla hintaa laitteelle tulee 800 euroa. Kevään lippulaivamalleja kuten Samsung Galaxy S22 tai S22+ voi yrittää metsästää myös tarjoushinnoin. Kuitenkaan 200 megapikselin pääkameroita ei muista laitteista vielä löydy.

LUE MYÖS: Testi  OnePlus 10T -puhelin – Reipasta suorituskykyä, mutta muista ominaisuuksista on säästetty

Kummankin puhelimen myyntipakkauksen varustus on keskimääräistä parempi. Puhelimen lisäksi paketit sisältävät pikalaturin, sim-työkalun, pikaoppaan ja silikonisuojakuoren.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamerat, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat