Uusimmat

Testi Nothing Phone (2) -puhelin – Massasta erottuva puhelin jatkaa tarinaansa uusin eväin

Kuva: @ Muropaketti

11.10.2023 20:00 Aleksi Herttua

Onnistuneen ensimallin jälkeen odotettiin, millä Nothing jatkaa puhelinmallistoaan. Uutuus on onneksi ehtaa ”Nothingia” eli viimeistelty kokonaisuus, joka kuitenkin erottuu omalla lähestymistavallaan. Saako kohonneelle hinnalle sitten paljon vastinetta, riippuu enemmän käyttäjästä kuin aiemmin.

Nothing Phone (2) ei näytä suoraan kevyeltä mallipäivitykseltä, vaan korkeammalle tähtäävältä sisarmallilta. Näyttönä on nyt isompi ja kyvykkäämpi LTPO OLED -paneeli, järjestelmäpiiri päivitettiin nopeaan Snapdragon 8+ Gen 1:en ja kameroita vaihdettiin toisiin. Mylläkässä hinnat pompsahtivat aiemmasta, mikä asettaa Nothingin aiempaa tiukempaan syyniin.

Phone 2 on myynnissä Suomessa kahdella eri laiteversiolla ja kahdessa eri värivaihtoehdossa (valkoinen ja tummanharmaa). 730 eurolla pääsee kiinni 12 gigatavun keskusmuistilla ja 256 gigatavun tallennusmuistilla varustettuun malliin. Kalliimpi 12/512 Gt laiteversio maksaa 780 euroa. Lisäksi valmistajan verkkokaupassa on 8/128 Gt tummanharmaa laiteversio huokeampaan 680 euron hintaan.

Suoriin kilpailijoihin lukeutuu esimerkiksi juuri julkaistu Xiaomi 13T -sarja, mutta pahimmat haastajat löytyvät alennushintaisista huippupuhelimista, johon kuuluu muun muassa OnePlus 11 (799 e) ja Samsung Galaxy S23 (799 e).

Nothingin myyntipakkaus poikkeaa ulkoasultaan piristävällä tavalla massasta. Se ei vaikuta perinteiseltä puhelinpakkaukselta. Ohut neliömäinen ja kohokuvioitu kartonkipakkaus on laitettu pahviseen kuoreen, joka täytyy repiä auki. Retrofuturistinen teema jatkuu USB-C-latauskaapeliin ja SIM-korttipaikan avaustyökaluun. Lisäksi mukana on pieni ohjevihkonen, mutta ei laturia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto