UUSIMMAT

Testi: Täyslangattomat Honor Magic Earbuds -vastamelukuulokkeet – Vaimentavat melua, mutta bassotoisto vie huomion

28.06.2020 10:00 | Kai Taipale

Täyslangattomia nappikuulokkeita löytyy nykyisin lähes joka lähtöön. Harvassa hieman edullisemmassa vaihtoehdossa on kuitenkaan vastamelutoimintoa. Testiin otetut Honor Magic Earbuds -kuulokkeet sellaisen kuitenkin tarjoavat. Kokeilimme miten hyvin ratkaisu toimii, ja tarjoavatko kuulokkeet hyvän vastineen 129 euron hinnalleen?

Honor asemoi huhtikuussa julkaistut, täyslangattomat Magic Earbuds -kuulokkeensa vastamelukuulokkeiksi. Siihen nähden hintaa niillä on hyvin maltilliset 129 euroa. Ne siis kuuluvat merkkituotteiden selvästi edullisempaan päähän.

Tässä hintaluokassa ei oikeastaan ihan vastaavaa tuotetta edes ole. Sony WF-SP700N on lähimpänä, mutta malli on enemmän urheiluhenkinen ja vastamelu leimaltaan pikemminkin hälynpoisto. Huawei Freebuds 3 on samankaltainen tuote, mutta useamman kymmenen euroa korkeammalla hinnalla. Passiivista vaimennusta tarjoavia malleja löytyy niin Applelta (Airpods), Samsungilta (Galaxy Buds+), JBL:ltä (Tune 220TWS) ja monilta muilta valmistajilta.

Myyntipakkauksessa on tietysti itse kuulokkeet, mutta myös kolmet vaihtotulpat, latauskotelo, käyttöohjeet ja USB-C-kaapeli.

Kuulokkeiden kotelo on muotoiltu pitkulaiseksi, ja aavistuksen isohko. Muoto on kuitenkin riittävän pitkulainen, joten se sujahtaa helposti lähes taskuun kuin taskuun. Kotelon sisällä on pieni led-merkkivalo, joka ilmaisee karkeasti lataustason.

Honor Magic Earbuds -kuulokkeiden poimiminen kotelosta onnistuu ongelmitta, sillä niistä on helppo saada ote. Kansi napsahtaa tukevasti kiinni. Kuulokkeet pysyvät koloissa magneetin voimalla, vaikka avointa koteloa kevyesti ravistaisi.

Kiiltävä pinta on usein herkkä naarmuuntumaan, mutta testijakson ajan se pysyi hyvässä kuosissa. Ilahduttavaa on, että latausliitäntä on modernisti USB-C. Sen vieressä on painike Bluetooth-parituksen käynnistämiseksi. Latauksen merkkivalo sijaitsee kotelon etupuolella. Koostaan huolimatta kotelolla on painoa vain 51 grammaa, itse kuulokkeella miellyttävästi vain 5,5 grammaa.

Pieni musta piste kuulokkeessa on läheisyysanturi. Sen avulla toiston saa pysähtymään tai jatkumaan riippuen onko kuuloke korvassa vai ei. Kuulokkeet on varustettu kolmoismikrofoneilla, joiden avulla taustamelua on mahdollista vaimentaa aktiivisesti.

Magic Earbuds -kuulokkeita hallitaan kahdella tavalla, joko Huawei AI Life -mobiilisovelluksella tai kosketuksilla. Jälkimmäistä varten kummankin kuulokkeen yläosa tunnistaa näpäytykset. Näpäytyksillä voi aloittaa tai pysäyttää toiston, vaihtaa kappaletta tai vaikka käynnistää virtuaaliapurin

Kummallekin puolelle saa määritettyä saman tai eri toiminnon.  Pitämällä pitkään voi myös hallita vastamelutoimintoa. Jälkimmäisen saa päälle tai pois, mutta päivityksen myötä myös ympäristön ääniä läpäisevään läpikuuluvuus-tilaan, joka toimii hyvin esimerkiksi kaupunkiympäristössä – miksei myös toimistossa. Näpäytykset menevät perille luotettavasti, mutta kuuluvat selvästi myös korvassa.

Honor Magic Earbuds -kuulokkeiden koodekkituki on niiden laatuun nähdä ihan asiallinen. Käytettävissä on SBC, mutta myös laadukkaampi AAC.  Kuuloke-elementti on kooltaan peräti 10 millimetriä, eli sitä voi pitää isohkona tässä kokoluokassa. Tällä saavutetaankin sitten yksi kuulokkeita leimaavasta piirteestä.

Äänenlaatu on Magic Earbudsien kohdalla nimittäin aikalailla kahtiajakoinen kokemus. Tavallaan kuulokkeet ovat täysin jees ulkokäytössä, mutta sisällä ongelmat paljastuvat – ja ärsyttävät.

Kuulokkeisiin on saatu taiottua melkoinen bassotoisto, mutta hieman kyseenalaisella tavalla, nimittäin muiden taajuuksien kustannuksella.

Bassopää tuntuu hiljaisissa oloissa jyräävältä, sillä muut äänet jäävät niiden jalkoihin toistumalla hiljaisempina. Tämä saa nostamaan äänenvoimakkuutta, joka taas johtaa basson entistä kovempaan jumputukseen. Ongelmaa pystyy vähentämään toistavan laitteen taajuuskorjaimella, mutta eroon siitä ei tunnu pääsevän.

Joku todellinen bassopää voi soundimaailmasta nauttia, mutta itselleni neutraalimpi ääni olisi huomattavasti miellyttävämpi. Nyt sinänsä toimivat keski- ja ylä-äänet jäävät vähemmälle huomiolle. Ulkokäytössä tämä ei ole niin suuri ongelma, sillä ympäristön taustamelu syö osan matalista äänistä ja toisto on näennäisesti tasapainoisempi.

Kuten mainittua, näiden kuulokkeiden valtti on vastamelutoiminto. Tai siis sen olemassaolo tässä hintaluokassa. Lähtökohta toiminnalle on ihan lupaava.

Kuulokkeiden mukana tulee paikallaan olevien lisäksi kolmet vaihtotulpat, joista kohtuullisella todennäköisyydellä löytyy itselle sopiva koko. Kuulokkeet sujahtavat korvaan pienellä pyöräytysliikkeellä. Jo pelkästään tämä passiivinen eristys riittää leikkaamaan hieman ulkopuolisia ääniä.

Kun kytkee päälle varsinaisen vastamelutoiminnon, käyttöön tulee tässä hintaluokassa oikeastaan hyvinkin tehokas vaimennus. Ensisijaisesti leikataan hieman matalampia taajuusalueita, jotka usein turruttavat pitkään kuultuna. Terävimmät ja kovimmat äänet kuuluvat läpi tasaisen varmasti, mutta vaikkapa lasten kovemmistakin äänistä saa leikattua terän.

Se missä kuulokkeiden hinta näkyy, on vastamelutoiminnon laatu. Sen mukana tulee reippaasti kuuluvaa kohinaa, joka laadukkaimmista toteutuksista puuttuu lähes täysin. Magic Earbuds -kuulokkeet voivat myös aiheuttaa lievää paineentunnetta pidempään käytettynä.

Puhelukäytössä kuulokkeet ovat parhaimillaan mainiot sisäkäytössä, mutta toisin kuin musiikin kuuntelussa, eivät niinkään ulkona. Mikrofonit toimivat tuulettomissa oloissa mukavasti, eikä puheluissa vastapuolilta tullut mitään pahaa sanottavaa. Käyttäjälle kuitenkin kuuluu ajoittain selkeitä kaikuja ja ilmeisesti Bluetooth-yhteydestä johtuvaa mikropätkimistä. Nämä eivät estä puheluita, mutta saattavat pidemmän päälle ärsyttää. Mikrofoneja voi myös pitää herkkänä poimimaan ääniä myös ympäristöstä, mikä korostuu ulkona ja esimerkiksi tuulisella kelillä.

Musiikin kuuntelua Magic Earbuds -kuulokkeiden akku kesti testissä vastamelutoimintoa käytettäessä ilman täydennystä kotelosta hieman kerrasta riippuen hieman yli tai alle kolme tuntia. Tämä ei todellakaan ole huipputulos, muttei varsinainen katastrofikaan. Ilman vastamelutoimintoa akku kesti hieman pidempään eli reilut 3,5 tuntia maltillisella äänenvoimakkuudella. Kotelosta saa lisää latausta noin kaksi-kolme kertaa.

Mikäli pitää erittäin bassovoittoisesta äänestä ja käyttää kuulokkeita puheluihin, on Honor Magic Earbudseissa tarjolla oiva vaihtoehto. Samoin jos suurin osa käytöstä on meluisissa ulkotiloissa, niin silloinkin kuulokkeissa on potentiaalia luomaa omaa rauhaa. Myös toimistokäytössä, ainakin taustamelun vaimentamiseen ja satunnaiseen musiikinkuunteluun, kuulokkeet toimivat.

Mikäli kuitenkin haluaa tehokasta vastamelua ilman kohinaa, tai neutraalimpaa äänimaailmaa, kannattaa katse kääntää muihin langattomiin vaihtoehtoihin. Hintaansa nähden Honor Magic Earbuds -kuulokkeiden vastamelu toimi hyvin, ja mikäli pitää liioittelevasta bassotoistosta, ei äänessäkään ole sen suurempaa vikaa.

Hyvää

 • Vastamelun teho hintaluokassaan
 • Kevyet käytössä

Huonoa

 • Äänen bassovoittoisuus
 • Niukahko akkukesto
 • Isohko kotelo

Tekniset tiedot Honor Magic Earbuds

 • Hinta: 129 €
 • Elementin koko: 10 mm
 • Bluetooth, paras koodekki:  5.0 (A2DP, HFP, AVRCP), AAC
 • Akku: 410 mAh (kotelo), 37 mAh (kuuloke) ????
 • Ilmoitettu akkukesto: 3 h (musiikintoisto, ANC päällä), 3,5 h (musiikintoisto, ANC pois). Kotelosta lisäladattavissa noin neljä kertaa
 • Mitat: 80,7 x 35,4 x 29,2 mm (latauskotelo), 41,8 x 23,7 x 19,8 mm (kuuloke)
 • Paino: 5,5 grammaa (kuuloke),  51 grammaa (latauskotelo)
 • Pakkauksessa: Magic Earbuds -kuulokkeet, 3 lisäparia korvasovitteita, latauskotelo, USB-C-latauskaapeli, pikakäyttöohje

Muokattu 29.6.2020 klo 14:40. Korjattu Samsungin mallimerkintä.