UUSIMMAT

Android Nougatin piilo-ominaisuus on japanilaisen Neko Atsume -kissapelin klooni

21.07.2016 10:55 | Juha Kokkonen

android-nougat-easter-egg-neko-210716

Androidista on jo 2.3 Gingerbread -versiosta asti löytynyt ”easter eggiksi” kutsuttuja piilotoimintoja, jotka olivat aluksi yksinkertaisia asetusvalikkoa näppäilemällä aktivoituneita animaatioita. 5.0 Lollipopin myötä easter egg muuttui Flappy Bird -tyyppiseksi mobiilipeliksi, joka pysyi samankaltaisena myös Marshmallowiin siirryttäessä.

Tulevan Android 7.0 Nougatin easter egg paljastui aiemmin tällä viikolla julkaistun Developer Preview -version myötä, jossa se on ensimmäistä kertaa mukana. Asiasta uutisoi mm. Android Police -sivusto, joka on tutustunut Nougatin easter eggin toimintaan. Tällä kertaa Google on päätynyt varsin mielenkiintoiseen ratkaisuun, sillä peli on yksinkertaistettu klooni suositusta japanilaisesta Neko Atsume -kissapelistä.

Peli aktivoituu tuttuun tapaan Androidin versionumeroa useasti naputtamalla sekä ruudulle ilmestyvää N-logoa hetken painamalla ja sille ilmestyy oma laatikko ilmoitusvalikkoon. Alkuperäisen Neko Atsume -pelin tapaan käyttäjä pyrkii keräämään erilaisia kissoja houkuttelemalla niitä erilaisilla herkuilla. Peli ilmoittaa kun uusi kissa on saapunut paikalle ja tarjoaa mahdollisuuden sen nimeämiseen. Äkkiseltään toteutus saattaa tuntua hieman erikoiselta. Aktivoitu peli täytyy kytkeä erikseen pois päältä samalla tavalla kuin se käynnistettiin.