Googlen Pixel-puhelimien roottaaminen onnistuu nyt Chainfiren ”systemless root” -metodilla

01.11.2016 12:12 | Muropaketin toimitus | 2

google-pixel-telus-leak-031016

SuperSU- ja FlashFire-työkalujen luomisesta tunnettu sovelluskehittäjä Chainfire on julkaissut kehittämänsä metodin, jonka avulla Googlen uusien Pixel- ja Pixel XL -puhelimien roottaus on mahdollista.

Pixel-puhelimien uudenlaiseen Seamless updates -ominaisuuteen liittyvän osiojaottelun vuoksi Chainfire joutui kehittämään uuden ”systemless root” -metodin roottauksen toteuttamiseksi. Siitä johtuen järjestelmäkuvatiedostoja ei flashata, vaan ne fastbootataan laitteeseen.

Chainfiren metodi laittaa Androidin kernelin käyttämään boot-levykuvan sisällä olevia tiedostoja root-kansiona, kun tyypilliset root-metodit käyttävät järjestelmäosiolla sijaitsevia tiedostoja. Tarkempia lisätietoja metodista voi lukea Chainfiren Google+-päivityksestä.

Huomionarvoista on, ettei Chainfiren uusi roottausmetodi toimi toistaiseksi täydellisesti. Siinä saattaa esiintyä bugeja sekä yhteensopivuusongelmia uuden tiedostokohtaisen salauksen sekä OTA-päivitysten suhteen.

Keskustelu

Onhan systemless root jo vanha juttu, ja Marshmallowista eteenpäin on tannut olla ainoa tuettu. Pixelin roottauksessa uutta on ymmärtääkseni se, että initramfs:ää käytetään myös /system-osiona.

Muropaketin uusimmat