Halpa Android-älypuhelin kiinnostaa suomalaisia

03.12.2010 12:21 | Sampsa Kurri

Elisa on julkaissut lehdistötiedotteen ja listan myydyimmistä matkapuhelinmalleista marraskuussa. Listan mukaan marraskuun myydyimmistä puhelinmalleista puolet oli älypuhelimia ja kärjessä jatkaa Applen iPhone 4 (kaikki mallit), jotka tulivat yrityksen valikoimiin syyskuun lopulla.

”Myydyimpien puhelinmallien listalla on nyt useita uutuuksia, mikä osoittaa, että suomalaiset ovat innokkaita kokeilemaan älypuhelimia ja uusia vaihtoehtoja”, liittymäliiketoimintajohtaja Panu Lehti Elisalta kertoo.

”Älypuhelinten suosio perustuu erityisesti internetin ja erilaisten sovellusten käytettävyyteen, mikä edellyttää verkolta erittäin hyviä hyviä puhe- ja datasiirto-ominaisuuksia”, Lehti jatkaa.

Suurin yllättäjä on kiinalainen ZTE Blade, joka nousi listalla toiseksi oltuaan myynnissä vain viikon. Kyseessä on 3,5-tuumaisella kapasitiivisella kosketusnäytöllä, viiden megapikselin kameralla, WLAN- ja GPS-tuella ja Android 2.1 -käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin, jonka saa ostettua 117,60 euron kertamaksulla ja vuoden kytkyliittymällä. Puhelin ei ole SIM-lukittu. Kolme seuraavaksi suosituinta puhelinta ovat Nokian malleja: 3. Nokia 5230, 4. Nokia N8 ja 5. Nokia C5.

Elisa, Lehdistötiedote